Politie Gelderland-Zuid

Autokrakers gesnapt

Zaltbommel, 13-04-2011 o Dankzij een doortastende getuige heeft de politie woensdagochtend twee auto-inbrekers aangehouden. Het duo uit Zeist en Utrecht brak de auto open in Zaltbommel, werd op hun vlucht in een auto achtervolgd door de getuige en vervolgens aangehouden op de A2.

Een surveillerende politieman werd op de Steenweg in Zaltbommel met lichtsignalen gewaarschuwd. De getuige vertelde even daarvoor wakker geworden te zijn van glasgerinkel en zag op de Visserij 2 mannen zich verdacht ophouden bij een auto waarvan de ruit verbroken was. Bij het aanroepen vertrok het duo in een auto; de getuige noteerde daarvan het kenteken. Vervolgens achtervolgde hij de daders en zag hen wegrijden over de A2 richting Utrecht. Hierop informeerde hij de politie, die de auto zag rijden. De verdachten zijn aangehouden; het gaat om twee mannen van 20- en 21-jaar oud en afkomstig uit Zeist en Utrecht. In hun auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen; dit is in beslag genomen. Vandaag worden de verdachten verhoord door de recherche.

Gestolen auto aangetroffen
Dinsdag is in Zaltbommel op de Heksenwal een gestolen auto aangetroffen. De politie werd getipt dat de verdachte auto er al enige tijd stond. Bij onderzoek bleek het voertuig enkele weken geleden gestolen te zijn in Gorinchem. De auto is in beslag genomen. (1)

Laatst gewijzigd 13-04-2011 13:50 | © Regio Gelderland-Zuid |