FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten heeft kennis genomen van het bericht dat het Nederlandse postbedrijf Sandd concurrent Selektmail overneemt. Selektmail is onderdeel van Deutsche Post.

De vakbond vindt dat Sandd alle bezorgers die nu nog een Overeenkomst van Opdracht hebben (OvO) moet overnemen van Selektmail. Volgens FNV Bondgenoten kan Sandd dit ook makkelijk toezeggen, vanwege het hoge verloop onder postbezorgers en de omstandigheid dat Sandd nu meer volume zal krijgen. Sandd is wettelijk reeds verplicht om alle medewerkers met een arbeidsovereenkomst van Selektmail over te nemen.

Invulling advies Vreeman inzake postmarkt

FNV Bondgenoten heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen van de nieuwe postbedrijven om te praten over de invulling van het advies dat verkenner Ruud Vreeman gisteren uitbracht aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Bleker van Economische Zaken. De bond zal op die uitnodiging ingaan. Nu er op korte termijn sprake zal zijn van een afname van de concurrentie op de postmarkt, ligt het voor de hand dat die gesprekken makkelijker verlopen.