Gemeente Aalsmeer

coalitieakkoord benoemt Greenport Aalsmeer tot derde mainport

Provinciaal coalitieakkoord benoemt Greenport Aalsmeer tot derde mainport

De nieuwe coalitie in de provincie Noord-Holland is zo goed als rond: de kandidaat-gedeputeerden van VVD, PvdA, D66 en CDA zijn bekend en bereikten onderling een akkoord over het coalitieakkoord 2011-2015.

Voorop in het gezamenlijke persbericht worden de nieuwe omgelegde provinciale weg N201 en Green Park Aalsmeer als kernthema benoemd. In de trits Mainport-Schiphol, Seaport-Amsterdam komt Greenport-Aalsmeer als derde mainport aan bod.

Betere bereikbaarheid

Het coalitieakkoord noemt een aantal speerpunten waarop de coalitie zich de komende jaren wil richten. Zo wil de provincie stevig investeren in bereikbaarheid, waarbij zij kiest voor een goede balans tussen de verschillende vormen van mobiliteit: over de weg, met het openbaar vervoer, over het water en met de fiets. Mede in relatie met het economisch belang van de driehoek Mainport Schiphol - Greenport Aalsmeer - Seaport Amsterdam, worden de digitale en fysieke infrastructuur verbeterd waaronder de provinciale weg N201. Op maandag 18 april komen Provinciale Staten bijeen om het coalitieakkoord te bekrachtigen en de gedeputeerden te benoemen.

Portefeuilleverdeling

De portefeuilleverdeling van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten ziet er als volgt uit. Elisabeth Post (VVD), Mobiliteit en Financiën; Jan van Run (VVD), Economische Zaken en P&O; Tjeerd Talsma (PvdA), Ruimtelijke Ordening en Milieu; Elvira Sweet (PvdA), Cultuur, Bestuur en Zorg; Joke Geldhof (D66), Water en Wonen; Jaap Bond (CDA), Landbouw en Landelijk Gebied en gebiedsgedeputeerde Kop van Noord-Holland.