Gemeente Aalsmeer

ondernemersbijeenkomst Startersplatform Aalsmeer

Succesvolle eerste ondernemersbijeenkomst Startersplatform Aalsmeer

Maandagavond 11 april is in de Legakker de eerste, zeer succesvolle, bijeenkomst gehouden van het Startersplatform Aalsmeer. Dit platform voor startende ondernemers is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalsmeer, Kamer van Koophandel (KvK) Amsterdam, Rabobank Regio Schiphol en Ondernemers Vereniging Aalsmeer (OVA).

Voor deze bijeenkomst zijn alle sinds 1 januari 2008 gestarte ondernemers uitgenodigd, waarvan er uiteindelijk 32 enthousiaste deelnemers aanwezig waren uit verschillende branches. Wethouder Verburg: "Startende ondernemers zijn belangrijk voor de economie van Aalsmeer. Het is dan ook geweldig om zo veel jonge en enthousiaste ondernemers bij elkaar te zien. Deze ondernemers gaan nu en in de toekomst een rol spelen in de economie van Aalsmeer, het is dus belangrijk dat zij alle kansen en mogelijkheden krijgen. Dit Startersplatform Aalsmeer is één van de uitwerkingen van de Economische Visie en helpt deze ondernemers hun bedrijf meer bekendheid te geven, netwerken op te bouwen en daardoor zelf te groeien".

Na de inleiding door avondvoorzitter Nic Kors, directeur van de Rabobank vestiging in Aalsmeer, heeft wethouder Ad Verburg in een elevator pitch op de bloemenkist kort toegelicht wat startende ondernemers aan de gemeente kunnen hebben en daarmee de aftrap gegeven voor de avond. Vervolgens hebben een aantal ondernemers de kans gegrepen om hun ondernemersactiviteiten op de kist in circa twee minuten voor het voetlicht te brengen.

Daarna was het voor de deelnemers serieus werken, in twee groepen hebben de deelnemers onder leiding van twee KvK trainers een bliksemsessie 'elevator pitch' gehad. Hoe presenteer ik in twee minuten tijd mijn bedrijf en mijn boodschap duidelijk aan het publiek. Aandachtspunten waren hierbij; wat vertel ik wel maar ook wat vertel ik niet, hoe presenteer ik mezelf en wat is mijn `unique sellingpoint'. Na afloop van de training hebben een aantal ondernemers de kans gegrepen om het geleerde op de bloemenkist in de praktijk te brengen, dit leverde nog een aantal zeer inspirerende pitches op.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel waar door alle aanwezigen zeer intensief gebruik van werd gemaakt. De initiatiefnemers hebben in eerder stadium besloten om bij een succes op deze avond dit medio oktober een vervolg te geven met een tweede bijeenkomst van het Startersplatform Aalsmeer. Wat de deelnemers van maandagavond betreft bestaat er wat dat betreft geen enkele twijfel; "Doen!".

Korte bedrijfspresentatie van één van de 32 ondernemers

Korte bedrijfspresentatie van één van de 32 ondernemers.