Werkbezoek minister Van Bijsterveldt aan De Berkenschutse

Persbericht van Nationaal Epilepsie Fonds

Minister Van Bijsterveldt van Onderwijs bracht maandag 11 april een werkbezoek aan epilepsieschool De Berkenschutse in Heeze. Het bezoek stond in het teken van de geplande bezuinigingen in het onderwijs en de gevolgen daarvan voor De Berkenschutse. De minister heeft tijdens haar bezoek een impressie gekregen van het reilen en zeilen binnen deze epilepsieschool. Ook kwam zij zich op de hoogte stellen van de problemen die De Berkenschutse boven het hoofd hangen als het budget van de school met 50 procent wordt gekort.

Directeur Ton van den Broek ontving de minister op De Berkenschutse. De minister heeft vervolgens een rondleiding door de school gekregen. Ze heeft onder andere de medische afdeling en een klas met leerlingen in de basisschoolleeftijd bezocht. De minister heeft tijdens haar bezoek met eigen ogen kunnen aanschouwen dat het voor een groot deel van de leerlingen van De Berkenschutse moeilijk zal zijn om mee te komen in het regulier onderwijs.

Minister Van Bijsterveldt werd tijdens haar bezoek ook geïnformeerd over het verschil tussen epilepsie en andere chronische aandoeningen. Verder heeft de minister uitleg gekregen over het functioneren van het Landelijk Werkverband Epilepsie en Onderwijs (LWOE). Het LWOE biedt ondersteuning aan kinderen met epilepsie in het regulier en speciaal onderwijs. Om deze extra begeleiding ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, is adequate bekostiging noodzakelijk.

De minister toonde zich zeer betrokken tijdens haar bezoek en was verheugd over de wijze van ontvangst en het constructieve overleg met de directie en enkele medewerkers en ouders. Harde toezeggingen werden er helaas niet gedaan, maar de minister beloofde wel de verstrekte informatie grondig te bestuderen en te bespreken met haar ambtenaren. Binnenkort vindt een vervolgcontact plaats.

De Berkenschutse is een van de van de twee speciale scholen voor kinderen met epilepsie in Nederland. Woensdag 11 mei brengt minister Van Bijsterveldt een bezoek aan de andere epilepsieschool: De Waterlelie in Cruquius.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.berkenschutse.nl



Razende Robot Reporter