Universiteit Twente

Decaan Hubert Coonen verlaat Universiteit Twente

13 april 2011

Per 1 mei draagt prof. dr. Hubert Coonen zijn functie als decaan van de Faculteit Gedragswetenschappen over. Coonen gaat aan de slag voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Anne Flierman, voorzitter van het College van bestuur van de Universiteit Twente, prijst Coonen voor zijn inzet voor de UT. "Hubert Coonen is iemand die de faculteit Gedragswetenschappen na de vorige reorganisatie op orde heeft gebracht. En hij heeft een belangrijke rol gehad in de aanloop naar ons strategisch vernieuwingstraject RoUTe'14 als voorzitter van de commissie die het rapport 'Onderneem UT' heeft opgesteld."

Coonen was sinds 2004 werkzaam op de Universiteit Twente als decaan en hoogleraar aan de Faculteit Gedragswetenschappen. Per 1 mei a.s. is hij bij het Ministerie van OCW benoemd tot landelijk kwartiermaker in de uitvoering van het advies Nationaal Plan Toekomst Onderwijs / Leerwetenschappen. Daarnaast continueert hij zijn deeltijdhoogleraarschap aan de Open Universiteit Nederland te Heerlen.

Het College van Bestuur is voornemens prof. dr. Erwin Seydel te benoemen tot decaan van de faculteit Gedragswetenschappen.