Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 13 april

Alkmaar, 13-04-2011 o 14.45 uur

Overval op pizzeria

Alkmaar, dinsdag 12 april

Dinsdagavond werd rond 22.50 uur een pizzeria overvallen op de Europaboulevard.

Er waren twee medewerkers in de zaak aanwezig toen er een man binnen kwam met een mes. De medewerkers werden naar een ruimte gedreven. De overvaller wilde geld. Nadat dit hem was overhandigd wilde hij nog meer geld. Dit duurde echter te lang, waarop de man de zaak uitliep. Hij ging in de richting van het Beneluxplein. Er werd een gering bedrag buit gemaakt.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Europaboulevard dinsdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobilist gewond bij aanrijding

Alkmaar, dinsdag 12 april

Een 67-jarige automobilist uit Groet raakte dinsdagmiddag rond 1.350 uur gewond bij een ongeval op de Martin Luther Kingweg. De man reed door onbekende oorzaak op een stapvoets rijdende vrachtwagen. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig. Hij werd uit de auto gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee aanhoudingen voor hennep

Lutjewinkel/Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 12 april

Een 21-jarige vrouw en een 58-jarige man werden dinsdagochtend aangehouden. De politie deed al langer onderzoek naar de 58-jarige man in verband met hennepkweek. Naar aanleiding van dit onderzoek werd dinsdagochtend een woning aan de

Weereweg in Lutjewinkel gecontroleerd. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen met circa 300 planten. De 21-jarige vrouw werd in het huis aangehouden. Bij het onderzoek in de woning werden inderdaad aanwijzingen gevonden van betrokkenheid van de 58-jarige man.

De politie deed aansluitend onderzoek in zijn woning aan de Belkmerweg in Sint Maartenvlotbrug. Hier werd een kwekerij met 300 hennepstekken ontdekt. De 58-jarige man werd hier aangehouden. De man en de vrouw zijn in verzekering gesteld.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Alkmaar, dinsdag 12 april

Een 16-jarige bromfietser uit Alkmaar raakte dinsdagmiddag rond 17.50 uur gewond bij een aanrijding op de Laan van Darmstadt. Een 21-jarige automobiliste uit Alkmaar reed in de richting van de Mare en zag de bromfietser op het midden van de weg voorgesorteerd staan. Hij stak plots de weg over, waardoor de vrouw niet meer op tijd kon remmen. De bromfietser gaf aan de auto over het hoofd te hebben gezien. De jongen brak door de aanrijding vermoedelijk zijn voet of enkel. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontroles op 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Zuidschermer, dinsdag 12 april

Bij een controle op de Zuidervaart dinsdagochtend van 13.30 tot 15.30 uur werden 215 gecontroleerd op snelheid. 24 Bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. Op dit gedeelte van de weg is 50 km/u toegestaan.

Alkmaar, dinsdag 12 april

Op de Zeswielen werd dinsdag van 11.15 tot 14.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1680 passerende bestuurders reden er 134 te hard. Op deze weg waar 50 km/u is toegestaan was de hoogst gemeten snelheid 87 km/u.

Warmenhuizen, dinsdag 12 april

Op de Kanaalweg werd dinsdagmiddag van 15.15 tot 17.15 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 745 passerende bestuurders reden er 59 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Heiloo, dinsdag 12 april

Op de Vennewatersweg werd dinsdag van 15.30 tot 18.30 uur gecontroleerd. Van de 995 passerende bestuurders reden er 214 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Stompetoren, dinsdag 12 april

Op de Noordervaart werd dinsdagavond van 19.15 tot 21.30 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden in totaal 53 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u terwijl op dit stuk van de weg 50 km/u is toegestaan.

Poging beroving shoarmakoerier opgelost

Zwaag, woensdag 13 april

Een 17-jarige, 18-jarige en 21-jarige man, allemaal afkomstig uit Amsterdam zijn aangehouden voor een poging tot een overval op een shoarmakoerier op 4 mei 2010.

Deze dinsdagavond werd rond 18.30 uur gepoogd een 19-jarige shoarmakoerier uit Hoorn te beroven op de Kostertuin. De man had net een bestelling afgegeven op de Kerketuin en reed hier weer weg. Hij reed op zijn brommer achter een auto die opeens stopte. De bijrijder stapte uit de auto en ging op de Hoornaar af. Hij begon in de jaszakken van de man te voelen. De man duwde zijn belager van zich af. Deze duwde echter terug waardoor het slachtoffer van zijn brommer viel. Ondertussen stapten ook de andere drie mannen uit de auto. Zij trokken de bijrijder van het slachtoffer af en vertrokken samen met hem in de auto. Het slachtoffer moest langs de EHBO-post voor zijn verwondingen.

De 18-jarige man werd in februari in Lelystad aangehouden. De andere mannen werden afgelopen week in Amsterdam aangehouden. Met deze drie aanhoudingen wordt het onderzoek naar de poging tot deze overval afgerond.

Aanrijding op Kerspelweg

Hoogkarspel, woensdag 13 april

Een 62-jarige automobiliste uit Hoorn kwam woensdagochtend rond 09.30 uur met haar voertuig op de zijn kant terecht. Een 40-jarige automobiliste uit Hoorn kwam in aanrijding met de auto van de 62-jarige vrouw. Hierdoor schoot diens auto over het talud en kwam in de berm bij de sloot op zijn kant tot stilstand. De 62-jarige vrouw en haar inzittende en de 40-jarige vrouw werden ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak bij supermarkt

Enkhuizen, woensdag 13 april

In een supermarkt aan het Koperwiekplein werd woensdagochtend rond 05.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door twee ruiten te vernielden. Bij de tabaksafdeling werd de afdekwand vernield waarachter de rookwaren opgeborgen liggen. Een groot aantal pakjes sigaretten werd weggenomen. De inbrekers zouden zijn gevlucht met een auto.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Koperwiekplein iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand

Enkhuizen, woensdag 13 april

In een bedrijf aan de Stanfriesweg werd woensdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. In een vijftal tenten die achterin het pand werden in totaal 977 hennepplanten aangetroffen. Er was gefraudeerd met de elektriciteitsmeter. De meter werd in beslag genomen. De gemeente verhaald de kosten van de ontmanteling van de kwekerij op de verdachte. Op het politiebureau werden een 48-jarige vrouw en een 43-jarige man uit Enkhuizen verhoord.