Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wehl - Op heterdaad betrapt bij inbraak en diefstal koper |

De politie heeft dinsdag 12 april een 26-jarige man uit Zevenaar aangehouden voor inbraak en diefstal van koper bij een leegstaand pand aan de Martinuslaan in Wehl. De man is op heterdaad betrapt nadat een oplettende getuige de politie alarmeerde.


Het incident is rond 12.15 uur bij de politie gemeld. Een getuige hoorde glasgerinkel bij de leegstaande woning en zag, dat er zich een onbekende man in de woning bevond. De gealarmeerde politie trof de man bij het pand aan. Er was een raam van de woning geforceerd en diverse koperen leidingen waren losgemaakt en weggenomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legde de man een bekennende verklaring af. De politie maakt proces-verbaal op.


2011048693

|     |Doetinchem - Winkeldievegge aangehouden                   |

De politie heeft dinsdag 12 april een 63-jarige vrouw uit Doetinchem verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan De Bongerd in haar woonplaats. De vrouw had daar voor ruim 100 euro aan boodschappen gestolen.


De diefstal werd halverwege de middag gemeld. Het supermarkt personeel had de vrouw in de kraag gevat toen zij met haar boodschappen langs de kassa liep en niet betaalde. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het politiebureau. De gestolen boodschappen zijn achtergebleven in de supermarkt. Ze is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.


2011048868 en 2011048841 en 2011048905

|     |Azewijn / Doetinchem- Beboet voor rijden onder invloed    |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 13 april in Azewijn en Doetinchem twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Beiden kregen een boete.


De politie hield rond 01.00 uur op de Terborgseweg in Azewijn een 37-jarige automobilist uit Etten staande voor een controle. Ditzelfde gebeurde op de Zuivelweg in Doetinchem met een 39-jarige automobilist uit Doetinchem. Bij beide bestuurders wees een blaastest uit dat zij onder invloed waren van alcohol. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar zowel de Ettenaar als de Doetinchemmer 0,6 promille bliezen. Beiden kregen een rijverbod en een boete.


2011048979 en 2011048980

|     |Dinxperlo - Inbraak bedrijfsbus                           |

Op maandag 9 april werd er aangifte van inbraak in een bedrijfsbus aan de Margrietstraat in Dinxperlo gedaan. Hierbij is onder meer elektrisch gereedschap gestolen. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en vraagt eigenaren van dergelijke auto's alert te zijn.


De inbraak werd maandagochtend 11 april ontdekt en heeft in het weekend plaatsgevonden. Er was een deur van de bestelbus geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844. Ook eventuele overige gedupeerden wordt gevraagd om zo spoedig mogelijk aangifte te doen.


Toename inbraken bedrijfsauto's

De politie Noord- en Oost-Gelderland signaleert een stijging van het aantal inbraken in bedrijfsauto's. De politie adviseert bedrijven en bezitters om de auto's en busjes goed af te sluiten. Politieagenten zijn tijdens de surveillance extra scherp op geparkeerde bedrijfsauto's.


In januari en februari van dit jaar waren er regionaal al 126 inbraken. De autokrakers zijn vooral uit op dure en professionele (elektrische) gereedschappen. Ook navigatiesysteem zijn populair.


De politie neemt de stijging serieus en benadrukt het belang van samenwerken. Bedrijven kunnen structurele maatregelen nemen - zoals het gebruiken van een autoalarm - om een inbraak te voorkomen. De bezitters van een bestelauto kunnen waardevolle spullen uit de auto halen, maar dat wordt vaak als hinderlijk ervaren. Belangrijk is om de auto in het zicht te zetten. Een andere tip: parkeer het voertuig zodanig dat dieven de achter- of schuifdeur niet kunnen openen. Ook kan men buren vragen om een oogje in het zeil te houden en alert te reageren bij een verdachte situatie.


2011048759

|     |Lichtenvoorde - Diefstal personenauto                     |

Bij een woning aan de Esstraat in Lichtenvoorde is in de nacht van maandag op dinsdag 12 april een personenauto gestolen.


De diefstal werd de volgende ochtend en gemeld. Het betreft een blauwe Seat Ibiza met kenteken 71-GK-PL. Opvallend aan de auto zijn de klein ogende banden. Het voertuig staat inmiddels als gestolen gesignaleerd en de politie stelt een onderzoek in.


2011048659


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --