Wageningen Universiteit en Researchcentrum
naar nederland

International Society for Equitation Science komt naar Nederland

13 apr 2011

âISES 2011 is het uitgelezen moment om het vooruitstrevende Nederlandse onderzoek binnen de paardensector aan de wereld te tonenâ. Dit zegt Joep Bartels, lector aan HAS Den Bosch. 26 tot en met 29 oktober 2011 wordt het congres van de International Society for Equitation Science in Hooge Mierde georganiseerd.
âWe hebben het wetenschappelijke congres van drie dagen gekoppeld aan het Global Dressage Forum, om de kloof te dichten tussen wetenschap en praktijk. In andere sporten werken wetenschap en topsport nauw samen, maar binnen de paardensport gebeurt dit nog weinigâ, aldus Machteld van Dierendonck (Equus Research), één van de organisatoren van het congres. âOok in het kader van paardenwelzijn is het gebruik van betrouwbare meetsystemen van groot belang. De hartslagmeter kan bijvoorbeeld gebruikt worden om uw training efficiënter te maken en het gedrag van paarden beter te begrijpen Ook is het op een juiste manier toepassen van leerprincipes van groot belang voor een goede trainingâ zegt voorzitter van het organisatiecomité Kathalijne Visser (Wageningen UR Livestock Research) met passie. âHet congres is bedoeld om kennis uit te wisselen en mensen te ontmoeten met als doel de aandacht te vestigen op het verbeteren van het welzijn van het paard, zonder hierbij het sportieve en economische belang uit het oog te verliezen.â

ISES is een organisatie van wetenschappers die de resultaten van hun werk ook daadwerkelijk bij de paardenmensen terecht wil laten komen, zodat het paard of de sport er ook echt op vooruit gaat. Vooraanstaande paardenonderzoekers uit de hele wereld zijn lid en komen van 26 tot 29 oktober naar Nederland. De eerste twee dagen van het congres bestaan uit presentaties op wetenschappelijk niveau, op de derde dag wordt samen met praktijkdeskundigen de toepassing van de wetenschappelijke kennis live op paarden getoetst. Voor die mensen die 3 dagen te lang vinden of die een wetenschappelijk congres niet zien zitten maar wel zeer geïnteresseerd zijn in resultaten van wetenschappelijk onderzoek wordt op 26 oktober 2011 een âPopular Equitation Science Dayâ georganiseerd. Tijdens deze dag presenteren de wetenschappers resultaten en het gebruik van wetenschap in praktijk voor trainers, ruiters en andere geïnteresseerden zonder de ingewikkelde wetenschappelijke analyses.

De registratie voor het congres en voor de Popular Equitation Science Day opent half april. Meer informatie is te vinden op de website van Equitation Science.

Contact
Voorzitter organisatiecomité
Kathalijne Visser, Wageningen UR Livestock Research