Gemeente Helmond


Feestelijk startsein Wijkhuis Brede School

In Helmond West werd op maandag 11 april het feestelijke startsein gegeven voor het Wijkhuis Brede School.

Helmond West ondergaat de komende jaren een flinke metamorfose. Een belangrijke impuls voor de wijk is een Wijkhuis Brede School aan de Cortenbachstraat. In deze nieuwe multifunctionele voorziening komen onderwijs, peuterspeelzaal, kinderopvang, ondersteuning en ontmoeting bij elkaar. Begin 2012 wordt gestart met de bouw van het Wijkhuis Brede School. Eind 2013 is dit nieuwe gebouw klaar.

Onthulling hekwerkdoeken

Op maandag 11 april werden op de locatie waar het Wijkhuis Brede School komt kleurrijke hekwerkbanieren onthuld. De banieren werden onthuld door de wethouders F. Stienen (wijkontwikkeling Helmond West) en M. De Leeuw-Jongejans (Onderwijs), gedeputeerde B. Van Haaften (provincie Noord-Brabant) en de kinderen die vanaf 2013 naar dit Wijkhuis Brede School gaan.

De wethouders De Leeuw-Jongejans en Stienen, Gedeputeerde Van Haaften en de kinderen bij één van 21 hekwerkdoeken. Foto: Jan van de Laar - Fotografie.

Kunstwerken, quotes en 'verhuizing'

Op de banieren staan kunstwerken van kinderen van de twee huidige basisscholen in de wijk: De Troubadour en de Mariaschool. Ook staan er quotes op van betrokkenen bij het Wijkhuis Brede School en de wijkontwikkeling. Op de banieren wordt de toekomstige verhuizing naar dit nieuwe gebouw uitgebeeld.

Ballonnenwedstrijd

De kinderen van De Troubadour, de Mariaschool en Spring Kinderopvang lieten ook ballonnen de lucht in. Het kind, waarvan de ballon het verste weg komt, mag in 2013 het Wijkhuis Brede School mee openen. In juni wordt bekend welk kind gewonnen heeft.

Ondertekening intentieovereenkomst

Gemeente Helmond en de toekomstige hoofdgebruikers van het Wijkhuis Brede School ondertekenden een intentieovereenkomst. De overeenkomst werd ondertekend namens QliQ Primair Onderwijs, Spring Kinderopvang en namens de wijkbewoners door Buurtbeheer en de meedenkgroep Wijkhuis Brede School.

* Meer over het Wijkhuis Brede School in Helmond West