Gemeente Lelystad

Lelystad krijgt buitenpodium in Parkwijk

Woensdag 13 april 2011

Lelystad krijgt er een podium bij. Het college van Lelystad heeft besloten een buitenpodium te realiseren in de Parkwijk. Hiermee wordt invulling gegeven aan de uitslag van de Speak-up challenge in 2009.

Winnaar Speak up

In 2009 heeft de SGL de Speak up challenge gewonnen. De winnende inzending betrof het realiseren van een jongerenhangplek annex buitenpodium. Een multifunctionele hangplek voor de jongeren van Lelystad, waar ze kunnen genieten van muziek en samen kunnen komen.

Samenwerking met Underground

Jongerenwerk van Welzijn Lelystad gaat de samenwerking opzoeken met Poppodium Underground Lelystad, het middelbaar onderwijs en netwerkpartners. Deze samenwerking is belangrijk omdat de jongeren willen dat het niet alleen een hangplek is, maar daadwerkelijk een toevoeging aan Lelystad in de vorm van een openluchtpodium.

Realisatie

Het podium wordt gerealiseerd in de Parkwijk ter hoogte van de sporthal van de Arcus. Deze locatie zal de komende jaren nog niet worden bebouwd en voldoet aan de gestelde eisen: een centrale ligging, ruimte voor bouw, horeca in de omgeving en voorzieningen in de nabijheid. De locatie in de Parkwijk is ook zo gekozen dat het niet voor (over)last zorgt voor omwonenden van de Parkwijk. De wijkagent, Jongerenwerk (Welzijn Lelystad), de gemeente en de gebruikers maken samen met scholengemeenschap Arcus afspraken over het gebruik van het podium tijdens examens in april, mei en juni.
Ja