Gemeente Helmond


Parkeertijden aangepast

De parkeertijden in het centrum van Helmond zijn aangepast. U kunt nu betalen per 10 minuten of per kwartier in plaats van per half uur.

Sinds 1 januari zijn de parkeertarieven in het centrum van Helmond verhoogd. Ook kon vanaf die datum alleen nog per halfuur betaald worden. Dat laatste is nu aangepast. In de binnenring kan nu per kwartier betaald worden en in de buitenring en de parkeergarages per tien minuten.

Tegemoet aan klachten

Dat er betaald moest worden per 30 minuten leverde veel klachten op van bezoekers van het centrum en ondernemers van winkels en horecagelegenheden. Het college van burgemeester en wethouders komt aan deze klachten tegemoet en heeft de parkeertijden laten aanpassen. De gemeenteraad heeft op 5 april ingestemd met de aanpassing van de parkeertijden.

Tarieven

De tarieven op de parkeerplaatsen in het centrum zijn als volgt:
* Parkeerautomaten binnenring: 0,50 per 15 minuten
* Parkeerautomaten buitenring en parkeergarages: 0,30 per 10 minuten

Aanpassen parkeerautomaten

Door de aanpassing van de minimale parkeertijd, moeten de parkeerautomaten opnieuw worden ingesteld. Het overgrote deel van de parkeerautomaten (80%) staat online. De overige automaten moeten handmatig door de leverancier opnieuw worden ingesteld. Dit duurt twee tot drie weken. Per 1 mei zullen de automaten gelijktijdig worden omgezet naar de nieuwe tijden

Betalingswijze

De parkeerautomaten op straat kunnen geen geld teruggeven. U dient dus gepast te betalen per 15 of 10 minuten. Met uw chipknip of pinpas wordt uw betaling automatisch op eenheden afgerekend.

Tarieven blijven gelijk

De verhoogde tarieven, die sinds 1 januari gelden, blijven gelijk. Deze worden niet aangepast. Overigens kunt u ook met de fiets naar het centrum van de stad gaan. U kunt uw fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstallingen.

* Meer info over de gratis fietsenstallingen