Politie Twente

Man neergestoken door inbreker Enschede
Een 31-jarige man uit Enschede is dinsdag 12 april rond 22.30 uur neergestoken toen hij een inbreker overliep bij zijn buren in de Bruggertstraat. Omwonenden alarmeerde de politie. De 31-jarige man is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat uit de woning is gestolen. De verdachte, een man van 20 à 25 jaar, is ontkomen. Hij is rennend gevlucht in de richting van de Wethouder Nijhuisstraat.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of iemand hebben zien rennen op de aangegeven locatie. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, recherche Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011033802 / 2011033811)

Twee nepcollectanten aangehouden Almelo
Dinsdag 12 april zijn twee 19-jarige mannen zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden voor oplichting. De mannen collecteerden op de Grotestraat en in diverse winkels. Tijdens onderzoek bleek dat de mannen eerder die dag al actief waren geweest in Hengelo. Beide zijn in verzekering gesteld in ingesloten voor nader onderzoek.

Hoe weet u of een collectant betrouwbaar is? De werkwijze van nepcollectanten lijkt veel op die van echte goede doelen, wees daarom voorzichtig met doneren en let op de volgende zaken: . Is de collecte aangemeld in de verschillende media? . Heeft de collectant een vergunning? . Heeft u het legitimatiebewijs gecontroleerd? . Is de instelling bekend bij het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) Twijfelt u aan de oprechtheid van een collectant? Bel dan de politie (0900-8844). Die controleert dan de vergunning van de collectant. U kunt het geld voor goede doelen natuurlijk ook per bank of giro overmaken. (2011033731 / 2011033533)

Algemene verkeerscontrole
Wierden
Politie Twente heeft dinsdag 12 april van 07.15 tot 12.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Almelosestraat. Hierbij zijn 22 bekeuringen uitgeschreven: te hoge constructiesnelheid (8x), overschrijding maximum snelheid (9x), niet dragen van autogordel (3x), gladde band (1x), rijden zonder vereiste rijbewijs (1x). (2011033543)

Twaalfjarige jongen gewond bij aanrijding Hengelo
Aan de Geerdinksweg is woensdag 8 april rond 08.45 uur een 12-jarige jongen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen fietste over de Geerdinksweg in de richting van de Bornsestraat. Op de kruising met de Deldenerstraat kwam hij in botsing met een auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Zwolle. De jongen is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Beiden verklaarden door het groene verkeerslicht te zijn gereden. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011033879)

Twee Burgernetacties:
Insluiper overlopen
Hengelo
Woensdag 13 april is rond 12.00 uur een Burgernetactie gestart voor een insluiper die werd overlopen door de 54-jarige bewoner van een woning aan de Weustinkstraat. 914 Deelnemers zijn in kennis gesteld. De verdachte is echter niet aangetroffen in de omgeving. Het signalement van de dader: . Man
. Ongeveer 1.90 m lang
. Circa 22 jaar
. Buitenlands uiterlijk
. Gekleed in onder andere een rood/witte bermuda en sportschoenen

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermiste man
Enschede
Woensdag 13 april om 14.00 uur heeft Politie Twente een Burgernetactie opgezet voor een 81-jarige man uit de Gladiolenstraat te Enschede. 652 Deelnemers keken naar hem uit. De actie kon om 14.40 uur weer worden beëindigd, omdat de man uit eigen beweging was teruggekeerd.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl.

Aanrijding met letsel
Hengelo
Aan de Haaksbergerstraat is dinsdag 12 april rond 18.30 uur een aanrijding geweest tussen drie auto's.

Een 19-jarige automobilist uit Haaksbergen wilde op de Haaksbergerstraat linksaf slaan ter hoogte van het tankstation. Een auto, bestuurd door een 58-jarige man uit Hengelo, stopte achter hem met hetzelfde doel. Een 67-jarige automobilist uit Hengelo botste achterop, waardoor de auto van de 58-jarige Hengeloër doorschoof tegen die van de 19-jarige Haaksberger. De passagier van de tweede auto, een 55-jarige vrouw uit Enschede is met nekletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, nadat zij door de brandweer uit haar benarde situatie was bevrijd. (2011033762)

Huisverbod uitgereikt

Rijssen-Holten

Een 58-jarige man uit Rijssen-Holten heeft dinsdag 12 april een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011025776)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl (2011033660)