Gemeente Baarn

Sportzalen van Het Baarnsch Lyceum en Waldheim-mavo komend seizoen beschikbaar voor sporters

Baarnse zaalsportclubs kunnen vanaf half augustus trainen in de nieuwe sportzalen van Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim-mavo aan de Torenlaan. De aanvraag voor zaalruimte kunnen de sportorganisaties indienen bij Sportcentrum De Trits. Die kent de beschikbaarheid van de eigen sporthal en is bovendien bekend met de specifieke wensen en behoeften van zaalsporters. De scholen, De Trits en de gemeente Baarn hebben de afspraken vastgelegd in een intentieovereenkomst.

In de nieuwbouw van Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim-mavo zijn in totaal vier nieuwe sportzalen gebouwd van 14 bij 24 meter. De zalen zijn geschikt voor training, maar niet voor competitiewedstrijden omdat voorzieningen voor toeschouwers en catering ontbreken.

In elke nieuwe sportzaal is belijning aangebracht voor één badminton-, basketbal- en volleybalveld. In de zalen van de Waldheim-mavo hangen acht baskets en in de andere zalen hangen er zes en vier. Bij twee zalen kan de tussenwand worden weggehaald, waardoor er een dubbele zaal ontstaat van 28 bij 24 meter.

Aanvragen via De Trits
Elke sportorganisatie die zaalruimte zoekt, kan zich melden bij Sportcentrum De Trits, telefoon (035) 54 18 348 of e-mail info@detrits.nl. De Trits handelt de aanvraag verder af. Als de aangewezen zaalruimte één van de zalen van Het Baarnsch Lyceum of de Waldheim-mavo is, ontvangt de sportclub van de scholen een factuur voor het zaalgebruik. Sportorganisaties kunnen niet rechtstreeks bij de scholen zaalruimte aan te vragen.