Politie Gelderland-Midden

Nijkerkse (88) slachtoffer van babbeltruc

Publicatiedatum: 13-4-2011 16:19:01

NIJKERK - Een 88-jarige inwoonster van Nijkerk is woensdagochtend 13 april het slachtoffer geworden van de zogenoemde babbeltruc. Twee mannen die zich voordeden als medewerkers van het waterleidingbedrijf wisten bij haar binnen te komen en er met sieraden vandoor te gaan.

Direct nadat het duo was verdwenen werd de politie gewaarschuwd die nog vergeefs naar het duo op zoek was gegaan. Ook een Burgernetactie bleef zonder resultaat. Volgens het slachtoffer ging het om twee blanke mannen in de leeftijd van 45-50 jaar. De een was ongeveer 1.70 m met een gezet postuur en een bol gezicht. De man had zwart achterover gekamd haar en droeg een donkerblauw halflang jack. De ander was wat groter dan de eerste en had een slank tot normaal postuur, kort blond haar en droeg een beige met geel gestreept colbertje. Later werd gemeld dat één van de twee met het signalement van de kleinste op de Olmenlaan in een klein model zilverkleurige auto zou zijn gestapt.

In de loop van de dag bleek er een soortgelijke melding te zijn op de Jan de Jagerweg in Voorthuizen waarvoor ook een Burgernetactie werd ingezet. Ook hier bleef de actie zonder resultaat. (2011043891-pk)