Gemeente Tytsjerksteradiel


organisaties'

certificaat 'fairtrade bedrijven en organisaties'

Certificaat voor `fairtrade bedrijven en maatschappelijke organisaties' Tytsjerksteradiel

Veertien bedrijven en maatschappelijke organisaties ontvangen zaterdag een `fairtrade certificaat' van de gemeente Tytsjerksteradiel. Ze krijgen dit certificaat vanwege hun aandacht voor fairtrade (eerlijke handel) en de producten met het Max Havelaar keurmerk die ze verkopen of gebruiken. De certificaten worden tijdens de duurzame lifestyle fair Oars! 2011 uitgereikt door wethouder Houkje Rijpstra.

De volgende bedrijven en maatschappelijke organisaties ontvangen een certificaat: Super de Boer Castelein b.v., spar Bijlsma, Landgoed De Klinze, Aline Fashion, Nagel Mannenmode, Beerda Mode, Wereldwinkel Trynwâlden, theeschenkerij en boerderijwinkel Ariëlla, Fisk concept en communicatiebureau, Add Export en Import Consultancy b.v., Teetún De Hollen, bibliotheek Gytsjerk en de protestantse gemeenten Hurdegaryp en Burgum.

Titel Fairtrade Gemeente in zicht

Tytsjerksteradiel streeft naar de titel Fairtrade Gemeente. Deze titel houdt in dat er in de gemeente volop aandacht is voor eerlijke handel. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er aan verschillende criteria worden voldaan. Nu deze bedrijven officieel een fairtrade bedrijf zijn, is de titel in zicht gekomen. De gemeente heeft ondertussen het aanvraagformulier ingediend bij de landelijke jury onder voorzitterschap van Jan Pronk. In mei wordt de uitslag verwacht.