Politie Gelderland-Midden

Duo opgepakt na woninginbraak

Publicatiedatum: 13-4-2011 16:35:08

GIESBEEK (Zevenaar) - De politie in Giesbeek heeft woensdagmiddag na een woninginbraak twee mannen opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid daarbij. De mannen waren kort daarvoor door getuigen overlopen en konden na een zoektocht binnen een uur worden aangehouden.

Buurtbewoners zagen even voor één uur 's middags twee mannen met een koevoet uit een huis aan de Tulpstraat komen en zetten gelijk de achtervolging in. Bij de komst van intussen gewaarschuwde agenten waren de getuigen de beide mannen uit het zicht verloren. Daarop zetten diverse agenten een zoekactie op touw waarbij ook een politiehond werd ingezet.

Burgernet
De zoektocht leverde een auto op die mogelijk van het verdachte duo is. Ook werd in de tuin van een woning in de buurt een koevoet aangetroffen. Rond kwart voor twee trof een motorrijder twee mannen aan op de Zwalmstraat die aan het signalement voldeden. Het gaat om een 24-jarige inwoner van Doorn en een man van wie de identiteit nog niet is vastgesteld. Beide mannen zijn ingesloten voor onderzoek. Bij het voorval werd via Burgernet ook een beroep gedaan op deelnemers om naar de daders uit te zien.
(2011043800-pk)