Politie Gelderland-Zuid

Juwelier overvallen

Nijmegen, 13-04-2011 o Woensdagmiddag omstreeks 12.15 uur is een juwelier op Plein 1944 in het centrum van Nijmegen overvallen. De overval werd gepleegd door drie daders. Bij de overval raakte de eigenaar licht gewond. De politie maakte gebruik van SMS-alert en Twitter. De daders zijn nog voortvluchtig.

De politie die vrij snel ter plaatse was heeft de eigenaar en verschillende getuigen gehoord. Eén van de overvallers zou een op een pistool gelijkend voorwerp hebben gehad. Over de buit worden geen mededelingen gedaan. De daders zijn na hun daad op een scooter gevlucht en via het busstation weggereden in de richting van Doddendaal, daar linksaf de Regulierstraat in en links het zgn. Zeshuizerhof ingereden. Daar lieten zij hun scooter achter en zette hun vlucht voort in een gereedstaande auto. Dit betrof een muisgrijze Volkswagen Golf met een kenteken 96-LG-BV. Dit betreft een vervallen kenteken. De politie zette de achtervolging in maar raakte hen in de omgeving van de Anac, aan de Energieweg kwijt. Volgens de laatste berichten is de bewuste auto linksaf de Neerbosscheweg opgereden in de richting van de Graafseweg.

Getuigenoproep

De politie is dringend op zoek naar getuigen die de daders bij de juwelier hebben zien komen of ze daar hebben zien vertrekken. Ook getuigen die de daders op hun vluchtroute hebben gezien of hen op de Zeshuizerhof hebben zien overstappen in de genoemde Volkswagen Golf worden dringend verzocht contact op te nemen met het overvallenteam. Mensen die informatie hebben kunnen het overvallenteam bellen op nummer 0900 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.

(14)

Laatst gewijzigd 13-04-2011 17:05 | © Regio Gelderland-Zuid |