Politie Brabant-Noord

Autodieven na lange achtervolging aangehouden

's-Hertogenbosch/Eindhoven, 13-04-2011

De politie heeft woensdagmiddag na een lange achtervolging en een aansluitende zoekactie twee inzittenden van een gestolen auto aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Liempde en een 23-jarige vrouw uit Budel. Politieagenten zagen de auto in de omgeving van de Gestelseweg rijden en informeerden ten behoeve van een routinecontrole naar het kenteken. Toen bleek de auto begin januari vanuit 's-Hertogenbosch te zijn ontvreemd. Op het moment dat de agenten tot de controle wilde overgaan, ging de bestuurder er vandoor. Hij vluchtte over de A2 in de richting van Eindhoven, waarbij de bestuurder soms snelheden van 180 km/uur bereikte. Hij haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit, onder andere door met hoge snelheid over de vluchtstrook te rijden. Om dit gevaar te stoppen probeerde een van de achtervolgende politieauto's de auto ter hoogte van Liempde klem te rijden. Andere politieauto's hielden voor de veiligheid medeweggebruikers op afstand. De bestuurder wist echter opnieuw te ontkomen en vluchtte vanaf de A2 industrieterrein Ekkersrijt op. Daar werd de auto zonder inzittenden aangetroffen. Na een uitgebreide zoekactie, wist een speurhondengeleider het gevluchte tweetal in de omgeving van de auto uit de bosjes te halen.

Bij de hele actie waren tenminste tien politie-eenheden van de politieregio's Brabant Noord en Brabant Zuid Oost betrokken. Tijdens de zoekactie werd ook een helikopter ingezet.

De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in 's-Hertogenbosch voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen.