Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-04-2011

Twee auto-inbrekers aangehouden dankzij melding getuige

MADE: De politie kon woensdagnacht twee verdachten van inbraak in een auto aanhouden dankzij een melding van een oplettende getuige. De getuige belde rond 01.30 uur de politie met de mededeling dat er aan de Heidehof door twee mannen was ingebroken in een bestelbusje. De twee waren in een auto weggereden over de snelweg richting Utrecht. De politie hield op de snelweg een auto aan ter hoogte van het knooppunt Hooipolder aan de hand van de beschrijving van de getuige. De twee inzittenden, een 27-jarige man en een 23-jarige man uit Litouwen, zijn aangehouden. In hun auto werd een grote hoeveelheid gereedschap aangetroffen. Het gereedschap werd later door de gedupeerde herkend als het gereedschap wat uit zijn auto was gestolen. Van de man is aangifte opgenomen.
De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor poging zware mishandeling

BREDA/OOSTERHOUT: De politie hield woensdag een 21-jarige vrouw uit Oosterhout aan in verband met poging tot zware mishandeling. De vrouw wordt ervan verdacht op 23 februari van dit jaar in een auto te hebben gezeten die in reed op een medewerker van een tuincentrum aan de Terheijdenseweg in Breda.
De medewerker deed aangifte en verklaarde dat hij die dag aan het werk was toen de beveiligingspoortjes van de winkel af gingen. Hij ging achter de drie dames aan die mogelijk iets hadden weggenomen. Ze gingen er vandoor. Toen hij een van de dames bij het instappen in een auto bij haar arm pakte reed de bestuurster van de auto met het voertuig tegen de man aan. De vrouw stapte in de auto en de man schopte bij het wegrijden nog tegen de auto aan.
De 21-jarige verdachte deed aangifte van vernieling van haar auto. Ze werd in verband met de aangifte van de medewerker vorige week ontboden op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring, maar gaf hieraan geen gehoor. Daarom is ze woensdag alsnog aangehouden. De vrouw verklaarde niets te hebben gestolen en zei geschrokken te zijn dat de man achter hen aan kwam. Ze zou uit angst hebben gehandeld. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rook- en verzorgingsartikelen gestolen bij inbraak in winkel

RAAMSDONKSVEER: De politie kreeg woensdag rond 03.30 uur melding van een inbraak in een winkel aan de Hoofdstraat. Onbekenden hadden hier een deur van de winkel opengebroken door van de sloten de cilinders af te breken en hadden uit de winkel verzorgingsartikelen, frisdrank en rookwaar weggenomen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en de politie heeft onder andere een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld.

Bromfietscontrole in Oosterhout, 8 brommers opgevoerd

OOSTERHOUT: Op woensdag 13 april 2011 werd tussen 14:30 - 17:00 uur door de politie op de parkeerplaats gelegen aan de Keiweg in het centrum een bromfietscontrole uitgevoerd. Tijdens deze controle werd gebruik gemaakt van een rollenbank om de constructiesnelheid te meten. Er zijn 26 brom/snorfietsen gecontroleerd. (update 17.15 uur)

De volgende processen-verbaal zijn uitgeschreven:

8 x overschrijding max. constructie snelheid (drie kentekenbewijzen ingevorderd)

2 x mobiel bellen

De hoogst gemeten constructie snelheid was 89 km/u. De bestuurder van deze schakelbrommer had een begrenzer ingeschakeld alvorens de brommer getest werd. Na kort onderzoek werd de begrenzer ontdekt waarna de brommer nogmaals op de rollenbank werd gezet. De begrenzer is ter plaatse gedemonteerd en in beslag genomen. (WvH)

uteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-04-2011 17:12 | © Regio Midden en West Brabant |