Gemeente Spijkenisse


Energiemarkt Spijkenisse zeer geslaagd

13 april 2011

Opening Energiemarkt

De energiemarkt van de gemeente Spijkenisse van maandag 11 april 2011 in het Milieu Huis was erg geslaagd.

Ongeveer honderd bezoekers kregen deze avond informatie over manieren om energie te besparen in eigen huis. Na een korte opening van de wethouder, inclusief een quiz over energiebesparingen in de gemeente Spijkenisse, kon de avond beginnen.

Op de energiemarkt stonden verschillende bedrijven die informatie boden over energiebesparende maatregelen. Een aantal mensen waren bereid om flinke energiebesparende maatregelen te nemen.

Er was uiteraard ook aandacht voor de kleine maatregelen, bijvoorbeeld aan de hand van een demonstratie radiatorfolie plakken. Iedereen kon aan het einde van de avond met een spaarlamp of stekkerdoos met schakelaar naar huis.

De energiemarkt maakt onderdeel uit van de campagne "Energieloket Stadsregio Rotterdam", een campagne die erop gericht is bewoners attent te maken op energiebesparende maatregelen die zij aan hun woning kunnen treffen.

De meeste energiebesparing kun je behalen door een combinatie van maatregelen. Door middel van bijvoorbeeld het laten zetten van dubbel glas, goed ventileren of isolatiemogelijkheden kan er fors worden bespaard op het energieverbruik.

Ook zijn er verschillende installatiemogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor zonneboilers, zonnepanelen of een nieuwe zuinige CV-ketel. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor een meerwaarde van het huis en verhogen bovendien het comfort.

Wilt u meer weten?. Dan kunt u kijken op de website www.energieloket.nl voor tips over energiebesparing. Ook kunt u via de website in contact komen met aannemers bij u in de buurt.

Ook is een fraaie brochure door de gemeente gemaakt waarin alles over energiebesparing op een rijtje staan. Deze brochure is af te halen bij het Milieu Huis of bij de informatiebalie in het stadhuis.