Provincie Groningen

Archeologie Groninger kustgebied

Lezingenserie van april tot en met september in de Archeologische Informatiepunten

Hebt u altijd al meer willen weten over de archeologie en geschiedenis van uw eigen gebied in de Groninger kustregio? In de maanden april tot en met september van dit jaar organiseren wij een lezingenserie in de Archeologische Informatiepunten. De lezingen beginnen om 19.45 uur en duren tot ongeveer 21.15 uur. De toegang is gratis.

Archeologisch Informatiepunt Appingedam

Op 7 juli 2011 is er een lezing in het Archeologisch Informatiepunt Appingedam. Jan Kolk beheert het archeologisch informatiepunt in de Nicolaïkerk. "De bezoekers vinden het heel leuk om meer te weten te komen over het ontstaan van het gebied rondom Appingedam. Velen maken van hieruit een historische fietsroute. Ik verkoop hier ook de themaboeken en de zogenaamde traproutes." Dit zijn boekjes met fietsroutes langs de nog steeds herkenbare sporen van eeuwenoude bewoning in het landschap. Op 1 mei gaat de Nicolaïkerk weer open en dan is ook het Archeologisch Informatiepunt weer te bezoeken.

Jan Kolk, beheerder van het Archeologisch Informatiepunt Appingedam

Programma lezingenserie

U kunt naar de volgende lezingen:

* 14 april AIP Hoogeland in museum Het Hoogeland in Warffum: 'Landschap, eigendomsverhoudingen en grondgebruik in het Hoogeland' door drs. Redmer Alma.

* 12 mei AIP Middag-Humsterland in museum Wierdenland in Ezinge: 'Terpenarcheologie vroeger en nu, met uitstapjes naar het onderzoek in Ezinge in de jaren dertig van de vorige eeuw' door drs. Evert Kramer.

* 9 juni AIP Fivelboezem in het dorpshuis van Zeerijp: 'Bakstenen en kerken' door dr. Kees van der Ploeg.

* 7 juli AIP Oost Fivelingo in de Nicolaïkerk in Appingedam:'Scheepvaart en handel' door dr. Jeroen Benders.
* 8 september AIP Dollardboezem in de Oude Remise in Bad Nieuweschans: 'Archeologie in Ost-Friesland' door dr. Jan Kegler.

Meer informatie

Op de website Het Verhaal van Groningen vindt u de komende tijd meer informatie over de lezingenserie. U kunt hiervoor ook terecht bij de Archeologische Informatiepunten zelf.