Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 13 april 2011

UvA-kennisambassadeur Jan Post geridderd om verdiensten Amsterdamse samenleving

Gepubliceerd op 13 april 2011
Jan Post

Jan Post, kennisambassadeur van de UvA en de HvA en voorzitter van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), is op 10 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Carolien Gehrels van Amsterdam, tevens wethouder, decoreerde hem mede namens Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, en prees Post om zijn uitzonderlijke bijdrage aan de gemeenschap, in het bijzonder die van Eindhoven en Amsterdam.

In hun verzoek omschreven de aanvragers TEAMstages, M-lab en JINC uit Amsterdam en Harmonie St. Cecilia en Parktheater uit Eindhoven de maatschappelijke bijdrage van Jan Post als volgt: `Jan Post zet zich vol overgave in voor het stimuleren van zelfredzaamheid, talentontwikkeling en cultuur en diversiteit van (jonge) mensen, met bijzondere aandacht voor de vele maatschappelijke organisaties die aan deze doelen actief bijdragen. Zij konden en kunnen nog steeds rekenen op de toewijding en het sociaal ondernemerschap van Jan.'

Op de feestelijke ceremonie roemde Pieter de Haes, voorzitter van JINC, de ideale combinatie van karaktereigenschappen van Post, namelijk drive, verbinding, doorzettingsvermogen en de oprechte interesse in de mensen achter de maatschappelijke organisaties die hij leidt. Erik Boer, directeur ACE, onderstreepte zijn talent als coach en de gave om mensen te motiveren tot bijzondere prestaties. Ricardo Winter, medeoprichter van TEAMstages overhandigde Post een speciale Talent Award voor zijn leiderschap.