Gemeente Delfzijl

Onze Helden om de Hoek: redacties van dorps- en wijkkranten

Veertien redacties van dorps- en wijkkranten uit de gemeente Delfzijl hebben elk 750 euro verdiend voor hun vrijwillige inzet voor hun dorps- of wijkkrant.

Zij zijn de `Helden om de Hoek' voor 2011, helden die zich belangeloos inzetten voor het maken en verspreiden van dorps- en wijkkranten en hiermee anderen in hun leefomgeving voorzien van plaatselijk nieuws. Zij zijn de helden die iets betekenen voor de samenleving.

De bedragen stellen Rabobank Noord-Groningen, Akzo Nobel en de gemeente Delfzijl beschikbaar in het kader van de actie `Helden om de Hoek'. De actie heeft als doel vrijwilligers te waarderen en vrijwilligerswerk meer aandacht te geven en te steunen. De invulling van het bedrag is aan de redactie, maar komt volledig ten goede aan de dorps- of wijkkrant. De ideeën over de besteding van het bedrag zijn heel verschillend, zoals het aanschaffen van een computer, fietstassen of een vouwmachine.

De redacties zijn uitgenodigd om tijdens een vaartocht met de Loodskotter Eems een cheque ter waarde van 750 euro in ontvangst te nemen. De cheques worden uitgereikt door Frans Musters (directievoorzitter Rabobank Noord-Groningen), Fester Oosterhuis (directeur Akzo Nobel) en burgemeester Emme Groot.

Het gaat om de redacties van de volgende dorps- en wijkkranten: Rondom Meulnbaarg (Bierum) / Krantje van Oetwier (Biessum/Uitwierde) / Borgdweerster Bulletin (Borgsweer/Lalleweer) / Noord Proat (Delfzijl-Noord) / Stemvork (Tuikwerd) / Centrum Informatie (Delfzijl centrum) / Nieuwsbrief (Steenbakkerswijk) / t' Groentje (Farmsum) / Op de Bult (Godlinze) / Aan weerszijden van de Heekt (Holwierde-Krewerd) / Terp Tips (Losdorp-Spijk) / Midhoester (Meedhuizen) / De Woldwagter (Woldendorp-Termunten-Termunterzijl-Borgsweer) / Op de Hoogte (Wagenborgen).