Universiteit Twente

Minister Schippers enthousiast over High-Tech Health Farm

13 april 2011

Op donderdag 7 april bezocht minister Schippers van VWS de Universiteit Twente. In verschillende presentaties en een innovatiemarkt demonstreerde de UT innovaties op het gebied van veilige technologie om zorg dichter bij huis te brengen.

De minister heeft zorg dichter bij huis hoog op de agenda staan en heeft met interesse kennis genomen van de High-Tech Health Farm. Ze moedigt de UT expliciet aan om resultaten te bereiken die zij kan gebruiken bij haar beleidsontwikkeling.

Veiligheid in de zorg, bijvoorbeeld van medische technologie die buiten het ziekenhuis wordt gebruikt, is hierbij een belangrijk thema. UT professor Wim van Harten, tevens lid van de Raad van Bestuur van het BKI-AVL en bestuurslid Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, pleit voor een goede kennis en inzicht in de zorgverlening zelf om veiligheidsmaatregelen ook echt effectief te laten zijn. De UT verricht hier momenteel onderzoek naar met een groot aantal partners, onder meer op het gebied van extramurale diagnostiek.

Tot slot van het werkbezoek ondertekenden KIWA Prismant en de UT een samenwerkingsovereenkomst en woonde de minister de oratie van prof. Guus van Montfort bij over Technologie voor de zorg & Zorg voor de technologie. Daar kreeg ze steun van de orator om in de bekostiging van de zorg meer te sturen op behandelresultaat.

Meer informatie:
Annet Schenk, afdeling Communicatie: a.schenk@utwente.nl; 053 - 489 4080