Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Regelhulp.nl is op zoek naar kritische meedenkers

13 april 2011

Regelhulp.nl - wegwijzer van de overheid naar zorg en ondersteuning
- is vóór 25 april aanstaande op zoek naar mensen die vanuit hun persoonlijke ervaring willen meedenken over waar Regelhulp.nl naar toe gaat.

Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. De website bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn en sociale zekerheid. Betrokken organisaties zijn onder andere gemeenten, het CIZ, UWV en SVB.

In Regelhulp.nl is de persoonlijke situatie van mensen het uitgangspunt. U kunt stap voor stap uw situatie in kaart brengen en zicht krijgen op de mogelijkheden. Door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen krijgt u een overzicht van mogelijke oplossingen. U hoeft niet vooraf te weten bij welke organisatie u moet zijn. Regelhulp.nl verwijst naar de juiste instanties. U kunt via de website ook direct contact leggen met de gemeente, CIZ, UWV en SVB en zelf mogelijke oplossingen in gang zetten.

Regelhulp.nl wil zo goed mogelijk aansluiten op de praktijk en hecht dan ook veel waarde aan de mening van gebruikers. Vandaar dat we ervaringsdeskundigen uitnodigen om mee te denken over Regelhulp.nl door middel van een gebruikerspanel.

Wat is een gebruikerspanel?
In het gebruikerspanel nemen mensen plaats die vanuit eigen ervaring willen meedenken en praten over welke inhoud er in Regelhulp.nl kan worden opgenomen en over hoe de website het beste aansluit bij de behoefte van gebruikers. Het is de bedoeling dat het gebruikerspanel dit jaar drie keer bij elkaar komt. Als u niet in staat bent om naar de bijeenkomsten te komen, dan kunt u ook op een andere manier deelnemen aan het gebruikerspanel, bijvoorbeeld per mail.

Wie zoeken we?
Voor het gebruikerspanel zijn we op zoek naar ervaringsdeskundigen. Mensen die een beperking, handicap of chronische ziekte hebben, maar ook mensen in hun omgeving zoals mantelzorgers, die het leuk vinden om mee te denken en hun mening te geven.

Op donderdag 12 mei zal het gebruikerspanel voor het eerst bijeenkomen. Deze zal een dagdeel (middag óf ochtend) in beslag nemen en naar alle waarschijnlijkheid in Utrecht plaatsvinden. Uw reiskosten worden vergoed.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd om mee te doen aan het gebruikerspanel, dan kunt u zich per e-mail opgeven door vóór 25 april een berichtje te sturen naar het e-mail adres Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Geef daarbij aan of u deel kunt nemen aan de bijeenkomst op 12 mei 2011 of dat u op een andere manier mee wilt denken.

Door mee te doen draagt u bij aan het verbeteren van Regelhulp.nl en daarmee aan een betere dienstverlening van de overheid, zodat mensen die het nodig hebben beter hun weg kunnen vinden naar zorg en ondersteuning.