Gemeente Breda

13Apr
Handhavingsactie Breda op woonwagenlocaties in Haagse Beemden en Bavel De gemeente Breda heeft in het kader van het vrijplaatsenbeleid vandaag een handhavingsactie gehouden op twee woonwagenlocaties. Vanochtend bezochten controleurs van Gemeente Breda, Belastingdienst en Enexis de woonwagenlocatie aan de Veldekens in Bavel waar acht woonwagens/woningen gecontroleerd. Vanmiddag vond een handhavingsactie plaats aan de Pietersberg in de Haagse beemden. Hier werden vijftien woonwagens bezocht. Op beide locaties zijn geen strafbare feiten geconstateerd.

Dat zijn de belangrijkste resultaten van de actie die vanochtend en vanmiddag plaatsvond op beide locaties. Bij deze acties werken gemeente, politie, justitie en belastingdienst samen in de aanpak van vrijplaatsen. Hierbij hebben de controleurs zaken als brandveiligheid, bouwregels, inkomensfraude, hennepplantages, prostitutie en huurachterstanden betrokken.

De politie heeft de controleurs begeleid en de locatie afgezet. Alle inkomende en uitgaande personen werden gecontroleerd. De actie is rustig verlopen waarbij de betrokken personen alle medewerking hebben verleend. De onderzoekende instanties zijn tevreden over het resultaat.

Vrijplaatsenbeleid
Gemeente Breda heeft het vrijplaatsenbeleid ontwikkeld om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren. Vrijplaatsen zijn groepen van personen en of locaties waar de overheid nog niet effectief heeft kunnen optreden als het gaat om het handhaven van regels en wetten. Breda vindt het maatschappelijk niet aanvaardbaar dat bewoners van deze plekken anders met de uitvoering van regels worden benaderd dan anderen.
Breda, 13 april 2011