Arcadis NV

Amersfoort, 25 januari 2011 Twaalf scholen verder in ontwerpwedstrijd Artcadia

Twaalf scholen zijn geselecteerd voor de landelijke finale van de techniek- en kunstwedstrijd `Imagine your future ... in Artcadia'. Artcadia is een fictieve toekomststad waar zich vraagstukken voordoen op het gebied van mobiliteit, water, wonen, werken, milieu en ruimte. De lijst met de genomineerde scholen is te vinden via www.artcadia.nl. De wedstrijd is ontwikkeld door advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS om leerlingen te interesseren voor techniek. De finale is 13 april bij de Technische Universiteit Eindhoven waar leerlingen hun uitgewerkte ontwerp presenteren. De presentatie is in handen van Valerio. Dat maakte ARCADIS dinsdag bekend.

De winnende school gaat met tien leerlingen en twee docenten enkele dagen naar Parijs en daarnaast naar Millau in Zuid-Frankrijk. Daar bezoeken ze onder meer het viaduct van Millau, dat met een hoogte van 343 en een lengte van 2,5 kilometer één van de hoogste en langste meervoudige tuiconstructie ter wereld is. Het technisch ontwerp komt van ARCADIS.

Artcadia is een landelijk techniek- en kunstproject, speciaal opgezet voor leerlingen van havo/vwo 2. ARCADIS werkt voor dit project nauw samen met leverancier van digitale printsystemen Océ, Holland Art Gallery en de kunstenaar Jean-Paul Marsman. Het project laat jongeren zien én ervaren hoe boeiend en creatief de wereld van techniek kan zijn. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor onder meer mobiliteit, energie, duurzaamheid, water en ruimte.

Leerlingen zijn aan de slag gegaan met een speciaal pakket. Elke school kon maximaal vier werkstukken indienen. Uit de in totaal ongeveer honderd ingestuurde werkstukken zijn dus twaalf projecten van twaalf scholen door naar de finale. De inzendingen kwamen in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander kunstwerk. De jurering was in handen van experts van ARCADIS, Océ en kunstenaar Jean-Paul Marsman. Het is de derde keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Eerder wonnen het Dr. Nassaucollege in Assen (2010) en het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden (2009).

Tim Preger tel: 06 - 2706 2406, e-mail: tim.preger@arcadis.nl Artcadia heeft een eigen site: www.artcadia.nl; www.arcadis.nl

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en EUR 2 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op