Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------



Persbericht/uitnodiging









Zuidwolde, 12 april 2011




Omgeving Ansen duurzaam hersteld
Afsluiting omgevingsproject Ansen

Bewoners van Ansen hebben de afgelopen anderhalf jaar samen met Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente gewerkt aan het behoud van het bijzondere landschap in de omgeving Ansen. Dit zogeheten omgevingsproject Ansen wordt woensdag 13 april officieel afgesloten. Samen met Lammie Middelveldt, deelnemer van de werkgroep Ansen, onthult wethouder openbare werken, Henk Lammers een informatiebord op het 'brinkje' in Ansen.


Het bord geeft informatie over het bijzondere landschap en biedt wandelroutes aan om van de omgeving te genieten. Deze omgeving is herkenbaar aan zijn kleinschalige karakter. Veel houtwallen, singels, bosjes, hagen en boomgaarden bepalen het landschap.




Na de start van het project november 2009, zijn 65 erven aangeknapt, ongeveer negen kilometer houtwallen en singels en circa elf kilometer bomenrijen, wegbeplantingen en lanen herstelt en (her)aangelegd, in ongeveer twee ha bos de Amerikaanse vogelkers bestreden, twintig landhekken geplaatst en zeven poelen en vennen opgeschoond.





Met het afsluiten van het omgevingsplan Ansen is het eerste onderdeel van het totale omgevingsproject 'De Heerlijkheid Ruinen' afgerond. De deelplannen Leeuwte-Engeland en Armweide zijn nog in uitvoering. Naar verwachting kunnen deze 15 juli afgerond worden.


Wethouder Henk Lammers: "Uniek aan dit omgevingsproject is dat de bewoners betrokken zijn. Zij werken actief mee aan het behoud en herstel van het landschap. Om iedereen van het gebied te laten genieten worden er wandel- en fietsroutes gerealiseerd en op elkaar aangesloten".



Noot voor redacties


Gemeente De Wolden