3 M Prestige Exterior raamfolie aangebracht in woning van Amerikaanse ambassadeur in België

13/04/2011 07:00

3M

3M Prestige Exterior raamfolie aangebracht in de woning van de Amerikaanse ambassadeur in België

Renovatieproject in de kijker op "League of Green Embassies" tijdens het EE Global Forum

Diegem - 13 april 2011 - Vandaag kondigde 3M aan dat het tijdens de editie 2011 van het Energy Efficiency Global Forum zijn Exterior Prestige raamfolie heeft aangebracht in de ambtswoning van de Amerikaanse ambassadeur in België, Howard Gutman. Het Forum maakt deel uit van de Energieweek van de Europese Unie in Brussel. Het Forum voor Duurzame Energie is een exclusieve bijeenkomst van sleutelfiguren uit de overheid, zakenwereld en NGO's die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling en implementatie van energie-efficiënte initiatieven.

Het renovatieproject maakte deel uit van het partnership met de League of Green Embassies van het Forum, dat energie-efficiënte maatregelen in de kijker wil zetten met realisaties op bekende locaties.

De ambassadeurswoning onderging een grondige "groene renovatie" om de aandacht te vestigen op producten die zijn ontworpen om deze 230-jaar oude woonst van 1500 m2 energie-efficiënter te maken. Dit prachtige gebouw met grote historische waarde was uitermate geschikt voor een renovatie met de Prestige-serie, omdat ze het uitzicht van buitenaf onaangetast laat.

De Prestige-serie is gebaseerd op unieke nanotechnologie en bestaat uit honderden dunne, niet-gemetalliseerde laagjes. Dit zorgt voor een krachtige zonwering en vermindert hinderlijke schittering zonder de weerspiegeling van het glas te vergroten.

"De League of Green Embassies is een prestigieus initiatief dat ons de kans geeft om te laten zien wat voor energiebesparingen en verhoogd comfort dit nieuwe product biedt. Het is een product dat perfect geschikt is voor glas met twee of drie glasplaten, in elke markt ter wereld", zegt Pam Kellenberger van 3M. "We zijn zeer vereerd om te mogen deelnemen aan dit project dat de inspanningen van de League of Green Embassies ondersteunt."

De Exterior Prestige-serie is uiterst transparant, en zorgt voor ongeëvenaarde warmtewering zonder het zicht van binnenuit of het uitzicht van het gebouw in het gedrang te brengen. Binnenskamers kunnen UV-stralen, zonnewarmte en licht de kleur van stoffen, zetelbekleding, stoelen, tapijten en natuurlijke houten vloeren onomkeerbaar vervagen. De Prestige-serie vermindert ook de impact van zonnewarmte en binnenkomend licht op het meubilair, en blokkeert tot 99,9 procent van de schadelijke UV-stralen van de zon (de boosdoener bij uitstek als het om kleurvervaging gaat).

Over raamfolies van 3M

3M is al vier decennia wereldleider op dit vlak. Het eerste patent voor raamfolie werd immers al in 1966 toegekend. 3M Prestige Exterior raamfolie is de nieuwste technologische bijdrage van het bedrijf aan de sector. 3M heeft ongeëvenaarde expertise opgebouwd op het vlak van nanotechnologie, lijmen, meerlagige optische folies en precisieproductie. Deze expertise werd maximaal ingezet voor de creatie van de Prestige-serie raamfolies die bestaat uit honderden laagjes en toch nog dunner is dan een Post-it®.

Over 3M

3M weet elk moment van inspiratie te vangen en deze ideeën om te zetten in duizenden ingenieuze producten. Onze bedrijfscultuur waar creativiteit en innovatie centraal staan, leidt tot een onuitputtelijke stroom van technologieën die het leven beter maken. 3M stelt ongeveer 80.000 mensen te werk, genereert een verkoop van 27 miljard dollar, en is actief in meer dan 65 landen. Voor meer informatie, ga naar www.3M.be of volg @3MNews op Twitter.