Heijmans N.V.

Datum: 13-04-2011

Heijmans en Burgers Ergon renoveren datacenters voor de Belastingdienst

's-Hertogenbosch - Heijmans dochterbedrijf Burgers Ergon bv installatietechniek gaat in opdracht van de Rijksgebouwendienst de renovatie van Datacenters van de Belastingdienst in Apeldoorn verzorgen. Heijmans Utiliteitsbouw draagt zorg voor het bouwkundige deel. De aanneemsom voor de integrale engineering en realisatie bedraagt ruim ¤ 47 miljoen.

De design & construct opdracht omvat de renovatie van twee gescheiden datacenter locaties. Hierbij gaat het om de nieuwbouw van een techniekgebouw met redundante energie- en koudeopwekking en de vervanging van overige installaties op de data zalen. In het bestaande gebouw worden dezelfde elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd in een extra bouwlaag.

Belangrijke doelstellingen binnen dit multidisciplinaire renovatieproject zijn het waarborgen van betrouwbare installaties en de zorg voor de continuïteit van de primaire processen van de Belastingdienst. De integrale aanpak van Burgers Ergon en Heijmans Utiliteitsbouw reduceert de overlast gedurende de realisatie tot een minimum en voorkomt verstoring van de logistieke bewegingen. Kortom: gedurende de realisatie loopt het werk gewoon door.

Tijdens de gunning heeft het aspect kwaliteit zwaar mee gewogen. Dit keert terug in het gedetailleerde werkplan, risicobeheersplan en in de organisatie van het renovatieproces. De engineering start binnenkort en het project zal eind 2013 opgeleverd worden.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 ¤ 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.