Omzet winkelketen Primera eerste kwartaal stabiel

Persbericht van Coöperatie Primera b.a.

In het eerste kwartaal van 2011 is de omzet van winkelketen Primera stabiel. Een daling in de categorieën loterijen en tijdschriften werd gecompenseerd door positieve resultaten op de speerassortimenten; kantoorartikelen, boeken en cadeaukaarten. De cijfers zijn gebaseerd op "geschoonde" cijfers, wat inhoudt dat de in het eerste kwartaal geopende nieuwe winkels niet zijn meegerekend.

Speerassortimenten
De extra aandacht voor de speerassortimenten boeken (+5%), cartridges (+8%), kantoorartikelen (+6%), cadeaukaarten (+114%) blijven hun vruchten afwerpen. Dit past binnen de strategie voor de komende vijf jaar waarbij deze categorieën de mogelijke omzetdaling op de overige goederengroepen dienen te compenseren.

Tabak
De totale tabakomzet steeg met 2%, dit is te verklaren door de recente accijnsverhogingen. Vloei en hulzen laten ook een groei zien van 5%.

Tijdschriften en wenskaarten
Van de twee belangrijke hoofdgroepen tijdschriften en wenskaarten zijn de resultaten bij Primera beter dan de landelijke cijfers, maar laten beide groepen geen stijging zien. Wenskaarten bleven stabiel en tijdschriften laten een daling zien van 1%.

Loterijen
De Staatsloterij is mede dankzij de hoge Jackpot in maart in het eerste kwartaal gegroeid met 3%. De Lotto daalde met 4% en Krasloten met 9%.

Links:
http://www.primera.nl
Organisatie info:

Coöperatie Primera b.a.

Deze persinforma tie wordt u toegestuurd door Coöperatie Primera b.a.. Voor extra informatie, int erviews en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Christel Teeuwen, info@p rimera.nl of telefoonnummer 0418 - 65 10 07.

Over Primera
Coöperatie Primera b.a. is een organisatie van, voor en door zelfstandige ondern emers, opgericht in 1991. Naast de inmiddels ruim 430 aangesloten zelfstandige o ndernemers kent Coöperatie Primera b.a. twee participanten. Dit zijn British Ame rican Tobacco The Netherlands B.V. en Agio Cigars. De participanten ondersteunen de coöperatie. Alle activiteiten van Coöperatie Primera b.a. zijn gericht op he t commerciële en bedrijfseconomische succes van de zelfstandige ondernemers,die dan ook de meerderheid van de aandelen in eigendom hebben.