Ingezonden persbericht


Scholen uitgenodigd voor aanmelding bij provinciale vraagbundeling breedband

Eenmalige en unieke kans voor breedband in onderwijs

Eindhoven, 13 april 2011 - Brabantse scholen kunnen zich tot en met 13 mei aanmelden voor deelname aan de provinciale vraagbundeling voor breedband. Met dit initiatief wil Schoolnet Brabant onderwijsinstellingen in Brabant helpen om snel, betrouwbaar en voordelig een breedbandverbinding te realiseren op hun school. Voor de inzet van ICT bij onderwijsvernieuwing is een goede glasvezelverbinding een absolute voorwaarde. Met dit initiatief voor vraagbundeling zorgt Schoolnet Brabant voor versnelling bij de aanleg van breedband. En dat is belangrijk want hiermee kunnen Brabantse leerlingen zich optimaal ontwikkelen voor de kenniseconomie van morgen.

Breedbandverbinding cruciaal voor ict in onderwijs Smartboards, touchscreens en interactieve beamers. Social media en tablets. ICT toont dagelijks hoeveel toegevoegde waarde het heeft voor het onderwijs. Willen scholen er echter gebruik van maken, dan is een goede aansluiting een absolute voorwaarde. Juist daarom stelt Schoolnet Brabant een snelle glasvezelverbinding voorop.

Breedbandwaaier en persoonlijk advies
Met behulp van de Breedbandwaaier van Schoolnet Brabant kunnen scholen zelf snel en eenvoudig een schatting maken van hun huidige en toekomstige bandbreedtebehoefte. Deze waaier wordt gratis beschikbaar gesteld aan scholen die belangstelling hebben om mee te doen aan de provinciale vraagbundeling. Daarnaast biedt Schoolnet Brabant de mogelijkheid om een persoonlijke advies in te winnen bij een breedbanddeskundige.

Meld u aan!

Scholen worden uitgenodigd zich nu aan te melden voor deze eenmalige en unieke mogelijkheid deel te nemen aan de provinciale vraagbundeling. Naast scholen worden ook organisaties in bedrijfsleven, cultuur en zorg uitgenodigd voor deelname. Immers hoe groter het aantal organisaties in de vraagbundeling, des te gunstiger dit is voor het aanbod uit de markt. Tot en met vrijdag 13 mei kunnen scholen hun belangstelling kenbaar maken door het invullen van het aanmeldformulier via www.schoolnetbrabant.nl/service/breedband.

Schoolnet Brabant in het kort (www.schoolnetbrabant.nl) Schoolnet Brabant wil voor onderwijsinstellingen en hun partners het aanspreekpunt zijn voor de realisatie van breedbandinfrastructuren, dienstenontwikkeling en professionalisering. Door samenwerking, kennisuitwisseling en bundeling van vraag wil Schoolnet Brabant:
. Een Brabantbrede samenwerking vormgeven waarin onderwijs en logische partners (overheden, maatschappelijke instellingen) kennis en ervaring delen
. Nieuwe initiatieven in de regio stimuleren en ontsluiten voor het netwerk
. Collectieve voordelen op het gebied van infrastructuur, onderwijsdiensten en professionalisering benutten.


---

Noot voor de redactie,