Volendam Music BV


-----------------------

PERSBERICHT

Hilversum, 13 april

Linda de Mol, Guus Meeuwis en Bert van Marwijk
op shortlist verkiezing Ultieme Nederlander

De zoektocht van Veronica Magazine, radiostation 100% NL en het 100% NL Magazine naar de Ultieme Nederlander is bijna toe aan zijn ontknoping.

Op www.ultiemenederlander.nl kon de afgelopen twee weken gestemd worden op de meest uiteenlopende BN'ers. Dat is massaal gebeurd. Meer dan vijftigduizend mensen hebben hun stem uitgebracht. Tien BN'ers maken nog kans op de titel Ultieme Nederlander. Op de shortlist staat een aantal opvallende namen. Zo is er - met hulp van GeenStijl - massaal op Shownieuws-presentator Viktor Brand gestemd. Ook Yvon Jaspers wordt opvallend veel genoemd. Bert van Marwijk is ook kandidaat voor de publieksprijs, net als koningin Beatrix, Carice van Houten en Guus Meeuwis. Linda de Mol, André van Duin, Dirk Kuijt en Anita Witzier completeren de lijst van de kanshebbers. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 15 april.

De publieksprijs de Ultieme Nederlander wordt uitgereikt in de week van Koninginnedag.

Jan Smit won eerder de verkiezing van Ultieme Nederlander. Bijna dertig procent van de stemmers was van oordeel dat de zanger uit Volendam de verkiezing moest winnen. Hij bleef daarmee toen Frans Bauer (15% van de stemmen) en Linda de Mol (12% van de stemmen) ver voor.