Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

London 2012 Technology Equipment Deployment Centre geopend

Centrum speelt sleutelrol in technische voorbereiding op de Spelen; duizenden pc's, servers en netwerkapparaten geconfigureerd en verspreid naar meer dan 90 locaties

Utrecht, 13 april 2011 - London 2012 en Atos Origin, partner voor de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen, hebben vandaag bekend gemaakt dat een nieuwe technologische mijlpaal is bereikt in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2012: de opening van het EDC (Equipment Deployment Centre). Vanuit dit centrum worden duizenden technologische apparaten geconfigureerd en vervolgens ingezet op meer dan 90 locaties voor de testevenementen van London 2012, de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen.

Het Equipment Deployment Centre is nu volledig gebruiksklaar. voor de eerste testevenementen die over minder dan drie maanden plaatsvinden. In het centrum wordt de technologische computersystemen geconfigureerd voor de eerste wedstrijdlocaties, zoals Greenwich Park waar van 4 tot 6 juli de paardensportonderdelen worden gehouden en het Technology Operations Centre, het technisch controlecentrum van de Spelen dat later deze zomer wordt geopend.

Drie partners
Vanuit het Equipment Deployment Centre werkt Atos Origin onder leiding van de technologieafdeling van London 2012 samen met Acer - wereldwijd Computing Partner van London 2012 - en BT - Official Communications Services Partner van London 2012. De drie partners van London 2012 zullen samen de aanvragen verwerken die vanuit diverse locaties binnenkomen betreffende configuratie en gebruik van IT-apparatuur, zoals pc's, servers en netwerkapparaten.

Juiste tijdstip en plek
"Elk apparaat - en het zijn er duizenden - moet op de juiste wijze worden geconfigureerd, getest en klaargemaakt voor gebruik op de locaties. Het Equipment Deployment Centre is essentieel bij deze voorbereidingen", zegt Gerry Pennell, CIO, London 2012 "Ons team (Atos Origin, Acer en BT) voor London 2012 gaat hier een belangrijke rol spelen: wij moeten zorgen dat alles op het juiste tijdstip op de juiste plek aanwezig is voor de testevenementen en de Spelen."

Sleutelrol

Michele Hyron, Chief Integrator van Atos Origin voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen: "We zijn verheugd dat we het Equipment Deployment Centre volgens planning kunnen openen. In de komende vijftien maanden zal dit centrum een sleutelrol spelen in de technologische voorbereiding op de Spelen. Hier vandaan zorgen we voor de juiste apparatuur, met de juiste configuratie op de juiste locaties."

Snelle en efficiënte doorstroming
Tegen de tijd dat de Olympische Spelen beginnen, zijn er meer dan 10.000 apparaten in het Equipment Deployment Centre verwerkt en verspreid naar de 95 wedstrijd- en niet-wedstrijdlocaties. Atos Origin heeft geautomatiseerde processen en 'best practice'-methodologieën geïmplementeerd om te zorgen voor een snelle en efficiënte doorstroming van de apparatuur.

Voor de Spelen van 2012 in Londen werkt Atos Origin als belangrijke integrator samen met de technologiepartners - onder leiding van de technologieafdeling van London 2012 - om te zorgen voor een geslaagde oplevering van de technologische systemen en infrastructuur die de Spelen mogelijk moeten maken.

De technische partners van London 2012 zijn:


. Atos Origin - Worldwide Information Technology Partner
. Acer - Worldwide Computing Equipment Partner
. BT - Official Communications Services Partner
. Cisco - Official Network Infrastructure Supporter
. Omega - Official Timekeeper

. Panasonic - Official AV Equipment Partner
. Samsung - Official Wireless Communications Partner

###

Over Atos Origin
Atos Origin is een leidende internationale IT-dienstverlener die Hi-Tech Transactional Services, Consulting, systeemintegratie en Managed Services aanbiedt met als doel wereldwijd bij te dragen aan betere bedrijfsprestaties. Het bedrijf genereert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro en heeft meer dan 49.000 personen in dienst. Atos Origin is de internationale IT-partner van de Olympische Spelen en heeft een klantenbasis die bestaat uit internationale bedrijven uit alle sectoren. Atos Origin heeft een notering aan Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.

Ingezonden persbericht