3 M vergroot de wereldwijde productiecapaciteit voor optisch heldere hechtmiddelen

13/04/2011 11:30

3M

3M is klaar om de explosieve groei in consumentenelektronica te ondersteunen

St. Paul, Minnesota, VS

3M heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf de wereldwijde productiecapaciteit van zijn 3M optisch heldere hechtmiddelen (Optically Clear Adhesives - OCA's) vergroot heeft op meerdere locaties in Azië: in Korea, Taiwan, China en Singapore. Met de grotere capaciteit wordt tegemoetgekomen aan de groei van consumentenelektronica, waaronder apparaten zoals smartphones, tablets, aanraakschermen en e-readers.

De OCA's van 3M worden tegenwoordig gebruikt in de meeste mobiele apparaten die populair zijn op de consumentenmarkt; ze verbeteren het beeld voor de gebruiker, zorgen ervoor dat het apparaat er eleganter en mooier uitziet en hechten de contactsensor. OCA's zijn heel gespecialiseerde producten op basis van lijm die een uitstekende hechting en helderheid bieden; het geel worden, dat zo vaak voorkomt op verschillende soorten transparante substraten, is hiermee verleden tijd. Ze maken ook een snelle hechting van verschillende lagen mogelijk, zoals nodig is bij massaproductie in de elektronica-industrie.

3M blijft investeren in deze technologie en verdrievoudigt de productiecapaciteit van de OCA-coatings van 3M. De uitbreidingen vinden plaats in het eerste en derde kwartaal van dit jaar. Er zijn ook investeringen gedaan in het converteren van capaciteit, wat samenvalt met de verhoogde coatingscapaciteit van 3M. Vanwege de grotere vraag in de markt zal 3M daarnaast ook haast maken met de ontwikkeling van en investeringen in optisch heldere vloeistoffen (Optically Clear Liquids).

"3M ziet in de markt een trend van explosieve groei en uitzonderlijk grote vraag naar consumentenelektronica", aldus Tony DeRose, business unit manager bij 3M. "Investeringen in onze productiecapaciteit maken het mogelijk dat we de vraag voorblijven en onze klanten op de meest effectieve manier kunnen blijven bedienen. Als gevolg daarvan heeft 3M een goede uitgangspositie om aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd de uitzonderlijke kwaliteit te handhaven waar OCA's om bekendstaan bij onze klanten en hun partners in de leveringsketen."

3M, bekend om haar innovatieve cultuur en grote ervaring met hechtmiddelen, is in staat om haar hechtingstechnologieën aan te passen. Dat maakt een snel ontwerp voor de volgende generatie consumentenelektronica mogelijk. De OCA's en de andere displaymaterialen van 3M voorzien de apparaten op de consumentenmarkt van zowel functie als waarde.

"De door 3M ingebrachte innovatie in de ontwikkeling van OCA's en displaymaterialen speelt een leidende rol in de bedrijfstak", aldus T.S. Kim, business development manager bij 3M. "De brede toepassing en hoge kwaliteit van onze oplossingen voor OCA's en displaymaterialen, gecombineerd met onze grote productiecapaciteit, ontvankelijkheid en technische mogelijkheden om te voldoen aan de behoeften van de klant, houden ons in een vooraanstaande positie om relevante oplossingen aan te dragen voor de populaire mobiele apparaten op de consumentenmarkt."

3M is van plan om ook na 2011 te blijven investeren in OCA-oplossingen. Het bedrijf blijft ook samenwerken met klanten om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument aan aanraaktechnologie en helderder displays, terwijl het ook blijft reageren op de ontwikkelingen in ontwerp die neigen naar apparaten die lichter, dunner en esthetisch meer verantwoord zijn.

Ga voor meer informatie over het assortiment OCA's van 3M naar:

www.3M.com/opticallyclearadhesives

Over 3M

3M weet elk moment van inspiratie te vangen en deze ideeën om te zetten in duizenden ingenieuze producten. Onze bedrijfscultuur waar creativiteit en innovatie centraal staan, leidt tot een onuitputtelijke stroom van technologieën die het leven beter maken. 3M stelt ongeveer 80.000 mensen te werk, genereert een verkoop van 27 miljard dollar, en is actief in meer dan 65 landen. Voor meer informatie, ga naar www.3M.be of volg @3MNews op Twitter.

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Vikuiti, Nexcare, Scotchprint, Filtrete, Command en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.