Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 13-04-2011

HOE HEB JIJ HET GELEERD?
AVRO en COC Nederland slaan handen ineen voor Gay Pride 2011

COC Nederland is een landelijke internetpetitie gestart voor verplichte voorlichting over homo- en transseksualiteit op elke school. De AVRO steunt dit initiatief en gaat ook dit jaar graag de samenwerking met COC Nederland aan omdat vrijheid en ruimdenkendheid in de samenleving belangrijk zijn. De AVRO zal dit uitgebreid kenbaar maken en meevaren tijdens de Canal Parade op 6 augustus. Dit evenement zal de AVRO zowel live via internet als op tv verslaan.

Vorig jaar stemden bijna een miljoen Nederlanders af om op internet en televisie het verslag van de Canal Parade te zien en bleek de 'Hoe straight ben jij test' bijzonder succesvol. Het publiek is daarmee aan het denken gezet over tolerantie in de samenleving. Ruim 17.000 mensen hebben de test ingevuld.

Dit jaar ontwikkelt de AVRO samen met het COC een test omtrent voorlichting over homoseksualiteit. Ongeveer tweederde van de leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgt op school geen voorlichting over homoseksualiteit, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. De middelbare school is geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen, scheldwoorden en pesterijen zijn schering en inslag. Het COC wil, net als de Tweede Kamer, dat het kabinet voorlichting over homo- en transseksualiteit opneemt in de kerndoelen voor het onderwijs. Dat zijn de leerdoelen waar elke Nederlandse school aan moet voldoen.

Meer over de petitie en de plannen van de AVRO rondom en tijdens de Gay Pride zijn de vinden op https://hoehebjijhetgeleerd.avro.nl