Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
===============

VVV ZUTPHEN ORGANISEERT

ALGEMENE STADSWANDELINGEN: ELKE WOENSDAG EN DONDERDAG VAN APRIL T/M MEI

THEMA WANDELINGEN: ELKE ZATERDAG APRIL T/M MEI

ZUTPHEN: een perfecte manier om de prachtige stad Zutphen te leren kennen. VVV Zutphen speelt hier op in met de organisatie van de algemene/thema stadswandelingen. Het is een wandeling door het historische centrum van Zutphen. Vrienden, echtparen eigenlijk iedereen die verzot is op Zutphen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze mooie wandeltocht. De wandeling is onder leiding van een VVV-stadsgids. Dat je de mooiste plekjes van de stad krijgt te zien spreekt dus voor zich.

Historische stad
Zutphen heeft een roemrijke historie. De geschiedenis gaat meer dan 800 jaar terug. Rond het jaar 1196 kreeg Zutphen stadsrechten. In die eeuwenlange historie is een juweel van een stad ontstaan met prachtige gebouwen, gevat in een welhaast middeleeuws stratenpatroon. Koopmanshuizen, torens, stadsmuren, kerken en een veelheid aan romantische hofjes. Je komt het allemaal tegen tijdens de Stadswandeling.

Thema / algemene stadswandelingen
Zutphen heeft zoveel te bieden, dat wij het leuk vinden elke zaterdag weer een bijzonder thema uit te lichten, zoals de hofjes de architectuur, godsdienst, vesting en natuurlijk het thema Hanzestad. Op de woensdagen en donderdagen zijn de algemene historische stadswandelingen. De wandelingen starten om 13.30 uur vanaf de VVV Zutphen. De kosten zijn 4,00 p.p.. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan telefonisch bij VVV Zutphen, (0575) 51 93 55 of per e-mail info@vvvzutphen.nl.

Zutphen, 12 april 2011

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht