Ingezonden persbericht


Persbericht

Zoetermeer, 13 april 2011

Winnaars Logistieke Top 2011 bekend

Innovatief ondernemerschap in 2011 hoofdthema voor logistieke dienstverleners

De Logistieke Top 100 van 2011 is bekend. Net als afgelopen jaar voert DHL Supply Chain de ranglijst van grootste logistieke dienstverleners aan. Op de tweede plaats gevolgd door TNT Post Pakketservice en nummer drie DB Schenker. De Logistiek top 2011 is een initiatief van Logistiek Magazine, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Nederland Distributieland (NDL/HIDC) en is dit jaar voor de tiende keer gepubliceerd.

De Logistieke Top 100 is de lijst met de 100 grootste logistiek dienstverleners in Nederland. Net als afgelopen jaar voert DHL Supply Chain de ranglijst aan als grootste dienstverlener in termen van aantal medewerkers. De nummer 2, TNT Post Pakketservice, heeft CEVA Logistics uit de top drie verdrongen. Het bedrijf specialiseert zich meer en meer in de sterk groeiende markt van e-commerce (webwinkellogistiek). De top drie wordt gecomplementeerd door DB Schenker, die als geïntegreerde dienstverlener intermodale transportdiensten en warehousing aanbiedt. Het bedrijf heeft hiermee een goede uitgangspositie voor het aanbieden van synchromodaal transport.

Innovatief ondernemerschap
Centraal thema dit jaar was innovatief ondernemerschap. Het gaat beter met de sector en het behalen van concurrentievoordeel op basis van innovatie, blijkt een van de belangrijkste thema's voor logistieke dienstverleners. Trends als e-commerce en synchromodaal transport speelt voor logistiek dienstverleners een steeds belangrijkere rol in het onderscheiden van hun concurrenten. Opmerkelijk is dat logistieke dienstverleners steeds meer invulling geven aan het logistieke sectorhuis, waarbij VAL/VAS-diensten en ketenregie van groot belang zijn om blijvend onderscheidend vermogen op te bouwen.

Meer resultaten
Een analyse is vanaf woensdag 13 april beschikbaar via www.logistiek.nl/topldv, www.tln.nl en www.ndl.nl. Hier is ook de complete lijst van logistiek dienstverleners met vestigingen in Nederland terug te vinden. Inmiddels staan op die lijst ruim driehonderd bedrijven vermeld. Op de lijst is diverse informatie inzake het netwerk, de specialisaties en de belangrijkste referenties te vinden. Meer informatie over de Top 100 vindt u in de uitgave van Logistiek van 15 april en de uitgave van het blad Transport en Logistiek op 21 april.


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht