VSNU

Overhandiging manifest van meer dan 2.000 professoren aan CDA en VVD

Op 13 april om 14.30 uur reikt Prof. dr. mr. Nora van Oostrom-Streep namens 2.068 professoren een manifest uit aan Tweede Kamerleden Anne-Wil Lucas-Smeerdijk (VVD) en Sander de Rouwe (CDA).

De professoren ondertekenden dit manifest om hun zorgen te uiten over de gevolgen van de bezuinigingsplannen van het kabinet voor de toekomst van de Nederlandse kenniseconomie. Op 21 januari verzamelden al meer dan duizend professoren zich in Den Haag om in het grootste cortège in de Nederlandse geschiedenis langs de regeringsgebouwen te lopen. Met het manifest brengen de professoren opnieuw het belang van het Hoger Onderwijs voor de toekomst van Nederland voor het voetlicht.

Donderdag 14 april bespreekt de Tweede Kamer de langstudeerdersregeling. Met het kabinet menen de Nederlandse universiteiten dat de implementatie van de adviezen van de commissie Veerman de juiste weg is naar een toekomstbestendig hoger onderwijs. Dit kan echter niet tegen de achtergrond van de voorgenomen bezuinigingen. De langstudeerdersregeling is één van de zeven klappen die het hoger onderwijs moet opvangen. De bezuinigingen zorgen voor een verschraling van het hoger onderwijs en onderzoek, met alle gevolgen van dien voor de Nederlandse kenniseconomie.

Locatie
De overhandiging vindt plaats op woensdag 13 april om 14.30 uur bij de ingang van de Tweede Kamer aan het Plein. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Dit gedeelte van de Tweede Kamer is toegankelijk voor publiek. U hoeft zich dus niet van te voren aan te melden.

EINDE PERSUITNODIGING

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Olivier Morot, 070-302 14 15 / 06-43 26 97 55.

Meer informatie


* Lees hier het overzicht van alle bezuinigingen op de kenniseconomie
* Lees hier het manifest

Vereniging van universiteiten Lange Houtstraat 2 | Postbus 13739 | 2501 ES DEN HAAG | T: 070-3021400