Baja Bikes grootste Nederlandstalige fietstourbedrijf van Europa


Nederlands bedrijf Baja Bikes verovert internationale stadstoermarkt

Barcelona, 20110413 -- Dankzij een stevige uitbreiding naar meer dan 13 steden is Nederlandse fietstourleverancier Baja Bikes uitgegroeid tot Europees marktleider in het verzorgen van Nederlandstalige fietstours en wandeltours in Europese topsteden en New York. Het concept van Baja Bikes is even simpel als succesvol: ontdek de stad die je bezoekt tijdens je stedentrip, onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Dit op zijn hollands: tijdens een fietstour of wandeltour van ongeveer 3 uur.

Dé Nederlandse gids in wereldsteden

Sinds 2005 biedt het van origine Nederlandse bedrijf fietstoers en stadswandelingen onder begeleiding van een ervaren Nederlandssprekende local. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Barcelona en in Spanje organiseert Baja Bikes daarnaast stadstours in Madrid, Valencia, Sevilla en Málaga.  Vorig jaar trok Baja Bikes de Spaanse grenzen over om zich te vestigen in Londen, Rome, Parijs, Berlijn en Wenen. De reacties in deze wereldsteden zijn dusdanig positief dat de oprichters hebben besloten om de fiets- en wandeltoers met gids ook in Boedapest, New York en Amsterdam op te zetten. Vanaf  april 2011 kan men daar nu ook terecht, als individu of met een grote groep.

Toers in je moerstaal: een bewezen concept


Baja Bikes staat voor toegankelijke, informatieve en bovendien leuke stadstoers. Altijd met een gids die letterlijk en figuurlijk de taal van de klant spreekt. Uit onderzoek in 2008, verricht door de Hogeschool van Amsterdam, is gebleken dat toeristen het op prijs stellen om in de eigen taal rondgeleid te worden tijdens een informatieve excursie in de stad. Dit sluit aan op het feit dat 67% van de stedentrippers aangeeft de Engelse taal onvoldoende machtig te zijn om een informatieve excursie in die taal op prettige wijze te kunnen volgen. Laat staan als de begeleider een Spanjaard, Italiaan of Fransman is die in gebroken Engels zijn verhaal doet.
Dick en Gerda Winters fietsten mee met een tour in Barcelona. Dick Winters: "Hartstikke leuk, zo'n fietstour in het Nederlands." Gerda Winters: "Fijn ook dat je niet alleen de highlights ziet, maar met de fiets ook door de typische kleine Barcelonese straatjes kunt. De gids wist echt veel te vertellen".

Meer informatie is te vinden op www.bajabikes.eu