Wageningen Universiteit en Researchcentrum

13 april 2011

Biobased economy

Introductie

In de biobased economy wordt biomassa gebruikt als grondstof voor productie van elektriciteit, warmte, transportbrandstoffen en chemicaliën. Dit biedt Nederlandse ondernemers kansen maar kan ook lastig zijn omdat de kansen niet altijd even makkelijk te benutten zijn.

De cursus behandelt

De tweedaagse cursus is een inleidende cursus voor professionals die zich richt zich op het verkrijgen van een breed inzicht in de biomassaketen van bron tot verwerking naar energie (warmte, elektriciteit), transportbrandstoffen en chemicaliën en producten.

Technische aspecten, regelgeving, beleid, duurzaamheid en regelgeving komen ruim aan bod om de deelnemers in staat te stellen zelf gefundeerde besluiten te nemen.

Deelnemers zullen na afloop van de cursus in staat zijn hun eigen kansen en mogelijkheden in de biobased economy in te schatten en in staat zijn om hierin een rol te spelen.

Doelgroep

Tot de doelgroep behoren producenten en verwerkers van grondstoffen en bijproducten uit de voedings-, en genotmiddelenen de agro-industrie. Daarnaast is de cursus interessant voor

iedereen die initiatieven wil ontplooien op het gebied van Biobased Economy en vanuit een begrip van de technische en inhoudelijke basis in de sector actief wil zijn. Ook gemeenten, provincies en faciliterende bedrijven en instellingen worden van harte uitgenodigd om aan de cursus deel te nemen.

Praktische zaken
prijs ¤ 1250
max. deelnemers 35
aantal dagen 2
data 13 april 2011
14 april 2011
inschrijven voor 18 maart 2011

Cursusleiding
Prof.dr. Johan Sanders, Wageningen UR Dr.ir. Wolter Elbersen, Wageningen UR

>> Voor meer informatie over de inhoud en het programma van de cursus

download de folder via de knop in de rechterkolom Zie het origineel