Voor beeldmateriaal kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Rockstar-Games/LA-Noire-producent-Rockstar-Games-sponsor-tijdens-Imagine-Film-Festival/n/9901


L.A. Noire producent Rockstar Games sponsor tijdens Imagine Film Festival

Breda, 6 april 2011 - Rockstar Games zal als sponsor optreden tijdens het Imagine Film Festival van 13 tot 23 april in Amsterdam. De gameproducent verbindt zich aan het filmfestival vanwege L.A. Noire, zijn nieuwe detective game waarin het 'lezen' van emoties, houdingen en gezichtsuitdrukkingen essentieel is voor het spelen van de game. Om deze elementen zo waarheidsgetrouw vast te leggen, heeft Rockstar Games bij de ontwikkeling van L.A. Noire gebruik gemaakt van acteurs en een nieuwe, voor de gamewereld unieke techniek genaamd MotionScan.

L.A. Noire speelt zich af in L.A in de jaren 40, ook wel de 'golden ages' van de misdaad genoemd, waar alcohol, jazz en corruptie hoogtij vierden. In deze nieuwe misdaadgame wordt 'old-school' detective werk - ondervragingen, zoeken naar aanwijzingen en bewijsmateriaal - afgewisseld met actie. L.A. Noire beidt een nieuwe vorm van storytelling die deels film, deels gaming is. Het is een nieuwe vorm van verhalende expressie, interactiviteit en diepgang.

Wat L.A. Noire uniek maakt is het gebruik van een nieuwe techniek: MotionScan. Hierbij worden de gezichtsuitdrukkingen en emoties van levende acteurs vastgelegd met 32 High-definition camera's. Deze zeer gedetailleerde weergave van uitdrukkingen is essentieel voor het oplossen van de verschillende zaken. Wat betekent die grijns? Vertelt hij de waarheid? MotionScan is onder andere ook gebruikt voor de creatie van de film Avatar.

Gasten van het Imagine Film Festival zullen niet om L.A. Noire heen kunnen. Tijdens het festival worden in diverse ruimten non-stop trailers getoond van de game. Daarnaast zijn de trailers te zien voorafgaand aan enkele films, zoals bij de Night of Terror in Tuschinski. Verder duikt L.A. Noire onder andere op op de toegangskaarten en shirts van de medewerkers.

Door nieuwe technieken kunnen de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van acteurs steeds beter in beeld gebracht worden in een game, waardoor de inbreng van acteurs nu pas echt goed tot zijn recht komt. Hierdoor is het dan ook mogelijk detective games te ontwikkelen zoals L.A. Noire waarin houding en emotie van essentieel belang zijn voor het spelen van de game.

Deze crossover van film en interactive entertainment is tevens de reden waarom de game geselecteerd is voor de Tribeca Talk Series tijdens het vermaarde Tribeca Film Festival 2011 in de Verenigde Staten.

De releasedatum van L.A. Noire is op 20 mei 2011. De game komt beschikbaar voor Xbox360 en PS3. Voor meer informatie over L.A. Noire kunt u kijken op http://www.rockstargames.com/lanoire/agegate/ref/?redirect=