Partij van de Arbeid


Den Haag, 13 april 2011

Vragen van het lid Timmermans (PvdA) over Nederlandse diplomaten die vertragingstactieken gebruiken om uitbreiding van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) te voorkomen

aan de minister van Buitenlandse Zaken


* Bent u bekend met het bericht dat diplomaten vertragingstactieken gebruiken om uitbreiding van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) te voorkomen? AD- 13 april 2011- Kabinet remt Europese rechten van de mens


* Kunt u bevestigen of Nederlandse diplomaten inderdaad vertragingstechnieken gebruiken om de uitbreiding van het EVRM te voorkomen? Indien dit het geval is, wie geeft hiertoe opdracht ?


* Kunt u aangeven of deze werkwijze in lijn ligt met uw visie op het mensenrechtenbeleid in de door u recent gepresenteerde nota Verantwoordelijk voor Vrijheid- Mensenrechten in het Buitenlands Beleid?


* Deelt u de mening dat het wenselijk dat de EU zich bindt aan het EVRM? Indien nee, waarom niet?


* Op welke wijze wordt uitvoering gegeven aan de breed aangenomen motie Engels c.s ? Motie-Engels (D66) c.s. over afzien van initiatieven om Unierechtelijke grondrechten en de in het EVRM opgenomen mensenrechten te wijzigen (EK 32.500, O)



Partij van de Arbeid