Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 13 april 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 13 april t/m zondag 23 april 2011

Woensdag 13 april
9.00 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van de fietsinformatiedag voor senioren die wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid-Utrecht. Locatie: Vergaderlocatie Houtrust, Heideweg 23, 3829 BC Hooglanderveen.

10.45 uur
Burgemeester Bolsius opent de tweede dag van de Vakdagen Stad en Ruimte en houdt een inleiding over het thema van de dag 'de Identiteit van de Stad'. Locatie: Opleidingsinstituut SOMT, Softwareweg 5 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Barendregt maakt samen met leerlingen van de basisscholen De Kinderhof en De Windroos hapjes voor de opening van ABC Rustenburg. Locatie: Fürglerplein 6-9 te Amersfoort.

13.00 uur
Tijdens een feest verricht wethouder Tigelaar officieel de heropening van de ABC-school Rustenburg. Deze bestaat uit basisscholen De Kinderhof en De Windroos, BSO de Domino, Humpie Dumpie en SWA. Locatie: ABC-school Rustenburg, Fürglerplein 6 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve heet startende en gevestigde ondernemers welkom tijdens de ZZP-Netwerkbijeenkomst. Locatie: Poppodium De Kelder, Eemlaan 1 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Boeve neemt deel aan een wethoudersdebat over Identiteit van de Stad tijdens het congres Stad en Ruimte. Locatie: SOMT, Softwareweg 5 te Amersfoort.

Donderdag 14 april
10.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een bezoek aan het Senioren Trefpunt Bergkwartier Locatie: De Amerberg, Anna Paulownalaan 17 te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouder Van 't Erve neemt deel aan een wethoudersdebat over Duurzaamheid tijdens het congres Stad & Ruimte. Locatie: SOMT, Softwareweg 5 te Amersfoort.

17.00 uur
In het kader van het jongerenwerk Vathorst lanceert wethouder Tigelaar de website van het Vathorst Activiteiten Lint.
Locatie: Bibliotheek ICOON, Leeghwater 1-3 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de miniseminar 'tussen altruïsme en narcisme', georganiseerd door Serviceclubs Amersfoort ter gelegenheid van het 10e lustrum (50 jaar). Locatie: de Raadzaal, stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 15 april
09.30 uur
Burgemeester Bolsius, gemeentesecretaris Huitink en griffier Van Omme geven een presentatie tijdens de 4e studiedag voor burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en griffiers, georganiseerd door het Congres- en Studiecentrum van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het thema van de dag is 'Kansen in schaarste, het uur van de waarheid'. Locatie: de Geertekerk te Utrecht.

13.00 uur
Burgemeester Bolsius heet welkom tijdens de bijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Locatie: Wereldrestaurant Dara, Grote Koppel 5 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Bolsius neemt deel aan de tweedaagse raadsuitwisseling van de gemeenten Amersfoort, Arnhem en Enschede. Locatie: gemeentehuis Enschede, Hengelosestraat 51 te Enschede.

15.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de feestelijke viering van 50 jaar De Uithof en opening David de Wied gebouw. Locatie: Utrecht Science Park, Marius Ruppertgebouw, Leuvenlaan 21 te Utrecht.

19.30 uur
Wethouder Buijtelaar spreekt tijdens de overhandiging van de officiële ETC-status (E.on Talenten Centrum) aan AZ&PC. Locatie: Sportfondsenbad, Bisschopsweg 175 te Amersfoort.

Zaterdag 16 april
11.00 uur
Wethouder Tigelaar verricht de officiële opening van kinderdagverblijf Catootje. Locatie: Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 26, Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij het (65 jarig) jubileumconcert van de Gereformeerde Oratoriumvereniging Magdiël. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 31 te Amersfoort.

Zondag 17 april
14.00 uur
Burgemeester Bolsius werpt de eerste wedstrijdbal tijdens de eerste thuiswedstrijd van het eerste team van BSC (Base Ball Club) Quick. BSC Quick bestaat 50 jaar www.bscquick.nl Locatie: BSC Quick, Sportpark Dorrestein, Dorresteinsesteeg 2 te Amersfoort.

Maandag 18 april
13.30 uur
Wethouder Van 't Erve reikt een Co2-neutraal certificaat uit bij de Opel Corsa testauto voor het Go4MVO-programma. De testauto wordt ingezet om onderzoek te doen en tests uit te voeren naar de toepassing en effecten van duurzame oplossingen op het gebied van automobiliteit. Locatie: Opel Nefkens, Amsterdamseweg 151 te Amersfoort.

13:30 uur
Wethouder Barendregt doet mee aan het golftoernooi georganiseerd door de Rabobank. De winnaar van het toernooi, schenkt zijn eerste prijs, een geldbedrag, aan een lokaal goed doel. Locatie: de Hoge Kleij, L. van Overeemlaan 16 te Leusden

15.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de presentatie van het boek 'Kamp Amersfoort, de verguisde en bevochten nalatenschap van de Tweede Wereldoorlog', door Cees Biezeveld. Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Boeve is gastspreker tijdens het symposium 'Werk en Mantelzorg' van de gemeenten Tiel, Culemborg en Geldermalsen. Locatie: Waterschap Rivierenland, Blomboogerd 1, te Tiel.

Dinsdag 19 april
13.00 uur
Burgemeester Bolsius is aanwezig bij de herdenking van de overdracht van Kamp Amersfoort aan het Rode Kruis, 66 jaar geleden. Locatie: Nationaal Monument Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 29 te Leusden.

21.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de ledenbijeenkomst van Rabobank Amersfoort. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Woensdag 20 april
10.30 uur
Wijkwethouder Barendregt bezoekt het Inloophuis in de wijk Schothorst. Locatie: Batostraat 2 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Barendregt bezoekt de tentoonstelling maquettes beelden voor banken. Locatie: Kunsthal KadE, Smallepad 3 te Amersfoort.

20.00 uur
Wijkwethouder Barendregt bezoekt de buurtbudgetavond van de Binnenstad. Locatie: Downey's, Zuidsingel 65 te Amersfoort.

Donderdag 21 april
10.00 uur
Wethouder Buijtelaar bezoekt het voorjaarscongres 'De duurzame verleiding' van de VNG, afdeling Utrecht. Locatie: Fulcotheater, Overtoom 3 te IJsselstein.

12.45 uur
Wethouder Van 't Erve opent aan de Hellestraat de reizende buitententoonstelling 'De Vluchtelingenjackpot'. Deze tentoonstelling vertelt in woord en beeld het verhaal van de uitgenodigde vluchtelingen en hun eerste stappen in een vreemd land met vreemde gewoonten, andere regels en nieuwe mensen. Locatie: ter hoogte van Hellestraat 51 te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Johnson & Johnson. Locatie: Hart van Holland, Berencamperweg 12 te Nijkerk.

15.00 uur
Wethouder Van 't Erve verwelkomt de 200e vrijwilliger bij Stadsring 51. Locatie: Stadsring 51, Stadsring 51 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Nederlandsers welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Boeve is panellid tijdens de Rabobank Themabijeenkomst 'Diagnose 2025'. Locatie: Golden Tulip Hotel, Stichtse Rotonde 11 te Amersfoort.

Zaterdag 23 april
15;30 uur
Wethouder Barendregt verricht de officiële opening van de KunstVaarRoute 2011, Bijzonder Portretten. Locatie: St. Aegtenkapel 't Zand 37 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,