Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Delft, 13 april 2011

Wandel-, fiets- en vaarroutes verzameld op Routesinzuidholland.nl

Iedereen die inspiratie zoekt voor een leuke wandeling, fietstocht of vaarroute in Zuid-Holland kan nu terecht op www.routesinzuidholland.nl. Op deze website zijn wandel-, fiets- en vaarroutes uit de hele provincie verzameld. Hiermee wordt een breed overzicht gegeven van routes, maar ook van arrangementen en evenementen die liefhebbers van deze buitensporten laten kennismaken met verrassende nieuwe regio's.

Meer dan 250 routes
De VVV's hebben de leukste themaroutes verzameld in een routedatabank. Hierin kan op regio, startpunt of soort route worden geselecteerd. In totaal staan er meer dan 250 routes in deze databank die de recreant alle hoekjes van Zuid-Holland kunnen laten ontdekken. Van elke route wordt een korte beschrijving gegeven. Bij veel routes kan de routefolder gedownload worden.

Wandelen, fietsen of varen
Er kan ook direct gekozen worden voor Wandelen, Fietsen of Varen. Per thema wordt vervolgens een overzicht gegeven van de routes. Daarnaast zijn per thema relevante evenementen, tips en praktische informatie verzameld. Zo kan er onder Fietsen gebruik worden gemaakt van de fietsrouteplanner voor het uitstippelen van een route langs het fietsknooppunten netwerk en staat er bij Varen informatie over het sloepennetwerk in het Hollands Plassengebied.

Nieuws en tips
De consument kan op deze site terecht voor een evenementenoverzicht met wandel- en fietsmeerdaagse en tips over nieuwe recreatievoorzieningen, zoals de Toeristische Overstap Punten (TOP's) in het Groene Hart. Ook is er informatie op de site verzameld over plaatsen waar je met de hond het strand op mag of waar wandelpaden liggen die geschikt zijn voor rolstoelen.

Praktische informatie
Tot slot is op de site praktische informatie te vinden over bijvoorbeeld oplaadpunten voor elektrische fietsen, fietscafés, bootverhuur en jachthavens..