Gemeente Sittard-Geleen



Verzet gemeente Uitwerkingsplan Paardestraat gegrond

Sittard-Geleen, 13 april 2011 - De Raad van State heeft het verzet gegrond verklaard van het college van B&W tegen het onthouden van goedkeuring aan het Uitwerkingplan Paardestraat. Dit betekent dat er alsnog een hoorzitting komt waarin het Uitwerkingsplan Paardestraat inhoudelijk wordt behandeld.

De Raad van State heeft het beroep tegen het Uitwerkingsplan destijds afgedaan, zonder de betrokken partijen uit te nodigen voor een hoorzitting. B&W kregen op deze wijze niet de gelegenheid helder te maken dat de bezwaarmakers niet ontvankelijk zijn, omdat zij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren hebben gebracht over het ontwerp-uitwerkingsplan.

Inhoudelijk beriepen de bezwaarmakers zich op het onterecht planologisch onderbrengen van een tweede parkeeringang in dit Uitwerkingsplan, maar dat is volgens B&W niet aan de orde, omdat de tweede ingang naast het gebied van dit uitwerkingsplan ligt.

Tegen de in december 2010 verleende omgevings(bouw)vergunning voor het bouwplan aan de Paardestraat is bezwaar aangetekend. Een verzoek tot schorsing van de vergunning is in maart 2011 afgewezen door de rechtbank in Maastricht. Het bezwaarschrift is nu in behandeling bij de commissie van bezwaar van de gemeente.


---