Ingezonden persbericht


()


Vinkeveen, 13 april 2011

Jelmer breidt partnernetwerk uit

Ook samenwerking met Triple Inch voor persoonlijk ontwikkelingsprogramma hernieuwd

Jelmer, de grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek, heeft onlangs asset management-adviesbureau Iter Fidelis verwelkomd als businesspartner. Daarnaast is de samenwerking met IBU Stadsingenieurs wederom verlengd. Het netwerk van businesspartners is hierbij uitgebreid tot zestien. In het multicompany traineeship van Jelmer worden startende civiel technici steeds voor één jaar bij een van deze organisaties in de sector ingezet. Op deze manier kunnen ze het brede werkveld van de civiele techniek goed verkennen.

Iter Fidelis is een consultancybureau op het gebied van asset management in de transport-, energie- en vastgoedsector. Directeur Sander Sieswerda is enthousiast over de toegevoegde waarde van Jelmer: "Jonge civiel talenten doen bij Jelmer in verschillende vakgebieden ervaring op en krijgen extra opleidingsmogelijkheden. Daarbij ligt onze lat, net als die van onze klanten, erg hoog. Niet iedereen maakt kans om tot ons team toe te treden. Maar de trainees die ons komen versterken gaan volledig mee in onze bedrijfsfilosofie, die erop gericht is dat we in onze sector veel meer van en met elkaar kunnen en moeten leren."

IBU Stadsingenieurs, het ontwerp- en adviesbureau van de gemeente Utrecht, biedt al sinds de start van Jelmer plaats aan trainees. "We bieden zo startende civiel ingenieurs de kans om te werken in een complexe stedelijke omgeving. Uiteraard proberen we daarmee ook het vak van stadsingenieur te promoten", vertelt afdelingshoofd Dan Bekker. "De trainees werken aan projecten op het gebied van bijvoorbeeld ontwerp openbare ruimte of wegen. Dit jaar gaat een trainee aan de slag met de bredere toepassing van innovatieve contracten en met pilots om het begrip duurzaamheid concreet gestalte te geven."

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het traineeship. Jelmer heeft samen met coaching- en trainingsorganisatie Triple Inch een ontwikkelingsprogramma op maat samengesteld. Gedurende het traineeship komen in diverse workshops en cursussen belangrijke ontwikkelingspunten aan bod. "We behandelen thema's als 'wie ben ik', 'relaties', 'teams' en 'persoonlijk leiderschap'," licht coach Marco Frijhoff toe. "De focus ligt dus sterk op persoonlijkheid en gedrag." Hij merkt dat de jonge ingenieurs zelfbewuster uit het traineeship komen. "De trainees weten aan het eind van het traject beter wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Daarmee hebben ze een streepje voor op veel van hun leeftijdsgenoten", aldus Frijhoff.

Ester van Heuven, directeur van Jelmer, ziet dat steeds meer bedrijven én trainees Jelmer weten te vinden. "Iter Fidelis en IBU Stadsingenieurs passen uitstekend binnen ons netwerk, en ik kijk dan ook uit naar de samenwerking. Ons unieke programma sluit aan bij de behoefte tot het inzetten van getalenteerd jong talent binnen de civiele techniek. Het traineeship is van hoge kwaliteit en het persoonlijk ontwikkelprogramma wordt in samenwerking met Triple Inch vormgegeven. In dit programma worden de trainees geprikkeld en gestimuleerd hun bestaande en latente talenten te ontdekken en ontwikkelen. De samenwerkingsovereenkomst met Triple Inch is voor drie jaar verlengd en loopt nu tot eind 2013."