Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Afrika-correspondenten NOS breiden werkgebied uit

HILVERSUM, 13 april 2011 - De twee NOS-correspondenten Kees Broere en Koert Lindijer gaan ook de berichtgeving over Zuidelijk Afrika voor hun rekening nemen. Ze blijven daarnaast verantwoordelijk voor de verslaggeving over Midden- en Oost-Afrika. De standplaats van beide multimediale correspondenten blijft Nairobi, Kenia.

Tot voor kort deed correspondent Lucas Waagmeester vanuit de standplaats Johannesburg verslag van zuidelijk Afrika. Hij is inmiddels vertrokken om vanaf komende zomer - zoals al eerder bekendgemaakt - correspondent te worden in de regio Zuid-Azië. De NOS kiest er nu voor om het werkgebied van de twee Afrika-correspondenten uit te breiden met Zuidelijk Afrika. Dit betekent concreet dat geheel Afrika ten zuiden van de Sahara tot hun werkgebied gaat behoren. Kees Broere zal als multimediaal correspondent in de eerste plaats de tv-verslaggeving voor zijn rekening nemen, Koert Lindijer richt zich primair op de radio. De twee correspondenten zijn te allen tijde elkaars vervangers en leveren ook bijdragen voor NOS Internet.

Vanwege de grootte van het werkgebied krijgen de twee correspondenten versterking vanuit Hilversum als de actualiteit dat noodzakelijk maakt.

Zoals gezegd hebben beide correspondenten veel 'Afrika-ervaring'. Kees Broere is sinds 1998 correspondent voor de NOS in Midden- en Oost-Afrika. Koert Lindijer werkt sinds 1995 als correspondent Midden-/Oost-Afrika en Kenia voor NOS Nieuws. Beiden werkten daarvoor ook al geruime tijd in het buitenland. De twee NOS-correspondenten werken behalve voor de NOS ook voor landelijke kranten.