Ingezonden persbericht


()

APG en Goodman doen een informeel, niet-bindend, indicatief voorstel tot het aankopen van ProLogis European Properties -- dat is afgewezen.

13 april 2011 - APG Algemene Pensioen Groep N.V., beheerder van de APG Strategic Real Estate Pool ('APG'), en Goodman Group ('Goodman') laten met genoegen weten dat zij, samen met een groep van gelijkdenkende investeerders, overwegen een bod te doen in contanten tot het aankopen van 100% van de gewone aandelen ('Units') in ProLogis European Properties FCP ('PEPR') (de 'Voorgestelde Transactie'). APG en Goodman hebben recent een indicatief, niet-bindend voorstel gedaan betreffende de Voorgestelde Transactie ('Indicatief Voorstel') aan ProLogis. Het indicatief voorstel overweegt ook de overdracht van PEPR's managementrechten van ProLogis aan Goodman.

PEPR wordt beheerd door ProLogis, dat een verankerde positie heeft als zowel de grootste houder van PEPR Units, als via zijn managementovereenkomst met het medium.

De Voorgestelde Transactie kan niet worden uitgevoerd zonder de steun van ProLogis. ProLogis heeft echter, tot nu toe, het Indicatieve Voorstel van APG en Goodman verworpen.

PEPR staat genoteerd op Euronext Amsterdam met een marktkapitalisatie van ¤ 1,0 miljard (per 11 april 2011) en bezit een portefeeuille van 232 Europese logistieke assets. Het Indicatieve Voorstel overweegt de aankoop van PEPR door een klein consortium van investeerders geleid door APG en Goodman. In het huidige voorstel zal Goodman een belang hebben van ongeveer 25% in het consortium. Goodman is ook uitgekozen als de operationele partner van het consortium.

APG en Goodman blijven bereid de Voorgestelde Transactie verder te verkennen met ProLogis, ook al heeft ProLogis, dusver, het Indicatieve Voorstel verworpen. APG en Goodman menen dat een volledig gedocumenteerd voorstel klaar zou kunnen zijn binnen 6 tot 8 weken met de volledige medewerking van ProLogis, ProLogis Management Sarl en de onafhankelijke leden van het bestuur van PEPR.


- Einde -